Каварна Рок Фест 2016 ни връхлита на 2 и 3 юли

  • 22 април 2016 10:50

  • 1776
  • 0
Каварна Рок Фест 2016 ни връхлита на 2 и 3 юли
©

Loud Concerts и община Каварна ще зарадват феновете на тежката музика с фестивала Каварна Рок Фест 2016, който ще се проведе на 2 и 3 юли. Avantasia и Myrath са първите потвърдени банди от плеядата музиканти, които ще забият през двата фестивални дни.

Билетите влизат в продажба от понеделник, 25 април, в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) и партньорите в цялата страна - магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Picadilly, Техномаркет, Технополис.

Цената на билет за един ден е 55 лв., а за двата фестивални дни – 99 лева. Седмица преди феста стойността им ще се повиши съответно на 65 лв.за ден и 109 лв.за двeте вечери.

Титаничните Avantasia ще гостуват за пръв път в България и ще оглавят втората вечер (3 юли) на фестивала с двучасово шоу. Това е безспорно най-важния и голям рок опера феномен на нашето съвремие. В Каварна Tobias Sammet и компания ще представят както стари композиции, така и такива от издадения в началото на тази година успешен албум “Ghostlights”.

От създаването на проекта през 2000 година досега, амбициозният, харизматичен музикант, композитор и автор на песни Tobias Sammet успява да сътвори фантастични, магически, паралелни светове с всеки един албум с марката Avantasia.

Вокалистът, познат също така като водеща фигура в пауър метъл бандата Edguy, е безспорно един от най-успешните музиканти от Германия през последните десетилетия. Tobias Sammet е вече в рок историята с над 3 милиона продадените албума и хиляди концерти в над 40 страни по света.

Както и в предишните продукции на Avantasia, в актуалната “Ghostlights” изобилства от известни гост музиканти: Geoff Tate (Queensryche), Dee Snider (Twisted Sister), Marco Hietala (Nightwish), Sharon Den Adel (Within Temptation), Michael Kiske (Unisonic, ex-Helloween) и много други. Световното турне тази година в подкрепа на албума, което стартира през март, е изключително успешно и голяма част от датите са напълно разпродадени. Това е най-мащабното обиколка досега в историята на групата.

Преди Avantasia на 3 юли на феста ще свири метъл бандата Myrath, която през последните години си спечели достойно място в международните рок/метъл среди. Новият им албум “Legacy” е приет радушно от критиката и феновете. Първите години след създаването си, Myrath свирят основно метъл кавъри, но впоследствие залагат на свой собствен стил – прогресив пауър метъл, който смесва традиционна тунизийска музика с метъл и балансира арабските и западни елементи по неповторим начин. Ориенталският метъл привлича вниманието на феновете на тежката музика и им осигурява място като подгряващи на банди като Dream Theater, Him, WASP, Tarja и др.

Последвайте канала на

1776 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини