Връчиха наградите BET (снимки)

  • 01 юли 2013 16:59

  • 2919
  • 0
Връчиха наградите BET (снимки)
© Getty Images/Guliver Photos

Рапърът Кендрик Ламар спечели две награди BET (Black Entertainment Television), които се присъждат за изключителни постижения на афроамерикански изпълнители, актьори и спортисти.

Сред останалите отличници на церемонията в театър "Нокиа" в Лос Анджелис се откроиха Риана, Ники Минаж, Джейми Фокс, Леброн Джеймс и олимпийската златна медалистка Габи Дъглас.

Водещ на продължилото три часа и половина шоу бе комикът Крис Тъкър.

Ламар, който имаше осем номинации за наградите BET, спечели два приза - за най-добър нов изпълнител и най-добър хип-хоп изпълнител, предаде БТВ.

17-годишната олимпийска златна медалистка Габи Дъглас получи две отличия - Млади звезди и спортистка на годината. "Точно сега съм шокирана", сподели гимнастичката, приемайки втория си приз за вечерта.

Едно от топ отличията на церемонията - за видео на годината, бе присъдено на рапъра Дрейк за "Started at the Bottom". Канадецът, който беше с най-много номинации - 12 на брой, грабна и приза "Изборът на зрителите". Дрейк не присъства на церемонията.

За четвърта поредна година наградата за хип-хоп изпълнителка бе присъдена на Ники Минаж.

В категориите за най-добри изпълнителите на ритъм енд блус/поп при дамите бе отличена Риана, а при мъжете - Мигел. Връчвайки наградата на Мигел, актьорът Дон Чийдъл използва момента, за да отдаде почит към Нелсън Мандела: "Мислите и молитвите ни са отправени към този забележителен човек, който промени света, и неговото семейство".

Звездата от филма "Джанго без окови" Джейми Фокс спечели приза за най-добър актьор. Фокс отдаде почит към "Боговете на актьорството" Сидни Поатие и Хари Белафонте, с които е имал честта да се срещне в професионалния си път, както и на режисьора на "Джанго без окови" Куентин Тарантино.

С награда за най-добра актриса бе отличена звездата от "Скандал" Кери Уошингтън.

Призът за спортист на годината бе присъден на баскетболиста Леброн Джеймс от "Маями Хийт". Друга звезда на отбора - Дуейн Уейд - получи хуманитарна награда като учредител на фондацията за подпомагане на деца от рискови общности.

Ветеранът на ритъм енд блуса Чарли Уилсън бе удостоен с приз за цялостно творчество. Отличието му бе връчено от Джъстин Тимбърлейк, който заедно с Фарел Уилямс и Снууп Дог изпълни трибют към бившия вокал на "Гап Бенд".

С награда за най-добър филм бе отличена романтичната комедия "Мисли като мъж".

Хип-хоп дуото Макълмор и Райън Луис спечели приза за най-добра група.

Отличието за сътрудничество бе присъдено на АСАП Роки за "Problems" с участието на Дрейк, Ту Чейнс и Кендрик Ламар.

За най-добър международен изпълнител бе обявена соул сензацията Емили Сандей.

Със свои изпълнения на церемонията за наградите BET се представиха Робин Тике, Стиви Уондър, Марая Кери, Мигел, Сиара, Ники Минаж, Крис Браун, Ар Кели, Джанел Моне и Ерика Баду.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2919 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини