Катрин Деньов вложила много от себе си в своя персонаж във филма "Истината"

  • 29 август 2019 11:50

  • 535
  • 0
Катрин Деньов вложила много от себе си в своя персонаж във филма "Истината"
©

Катрин Деньов, която се е снимала във филма "Истината" на японеца Хирокадзу Корееда, довери, че персонажът й до голяма степен е вдъхновен от самата нея, съобщиха ТАСС и Франс прес. Тя сподели това на пресконференция по повод премиерата на филма, с който бе открит 76-ият международен кинофестивал във Венеция.

"Вложих много от себе си в персонажа - каза 75-годишната актриса. - Сценарият е вдъхновен от пиеса, в която действието се развива в гримьорната на актриса, и е написан с помощта на участващите във филма актьори на различни места - в Париж, Кан, Япония. Става въпрос за портрет на актриса, която прави повече, отколкото е необходимо. Това е толкова далеч от мен самата, че ми бе забавно да се снимам в ролята."

В "Истината" Деньов е в образа на актриса, която поддържа сложни взаимоотношения с дъщеря си, чиято роля се изпълнява от Жулиет Бинош. Това е първият филм, който японският режисьор, спечелил миналата година "Златната палма" в Кан с "Джебчии" е заснел извън родината си.

"Корееда е имал възможността да работи с две големи френски актриси - заяви директорът на най-стария филмов фестивал в света Алберто Барбера. - Това е също филм-размишление за актьорския занаят."

Откриването на фестивала бе свързано и с полемика по повод включването на новия филм на Роман Полански "Аз обвинявам", адаптиран по книгата "Офицер и шпионин" на британския писател Робърт Харис, в основната програма. Известният режисьор Полански, който наскоро навърши 86 години, е обвнен, че през 1977 г. изнасилил непълнолетно момиче и заради възможността да бъде задържан и екстрадиран в САЩ най-вероятно няма да дойде във Венеция за премиерата на своя филм.

Последвайте канала на

БТА
535 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини