Кариерите на повечето филмови актьори продължават една година

  • 10 юни 2019 11:12

  • 386
  • 0
Кариерите на повечето филмови актьори продължават една година
© Pixabay

Британски математици изчислиха, че кариерите на повечето филмови актьори и актриси продължават една година, а след това ангажиментите им намаляват, съобщи Прес асосиейшън.

Продължителният успех е изключение, а не норма в киноиндустрията.

Математиците от университета "Куин Мери" са анализирали информация за 1 512 472 актьори и 896 029 актриси от базата данни Ай Ем Ди Би, като са обхванали периода от 1888 г., когато е заснет първият филм, до 2016 г. Резултатите им показват, че актьорите и актрисите е по-вероятно да имат работа, ако са били ангажирани и предишната година. Успехът на повечето е в началото на кариерата им.

В киноиндустрията богатите стават все по-богати. Повечето роли отиват при най-известните. Кариерите на около 69 процента от актьорите и 68 процента от актрисите са продължили само година.

"Само малцина избраници печелят "Оскар" или звезда на Алеята на славата. Това не е важно за повечето актьори и актриси, които просто искат да изкарват прехраната си" - каза съавторът на изследването Оливър Уилямс.

Британските специалисти твърдят, че статистическият им модел може да предскаже с до 85 процента точност дали актьор или актриса има светло бъдеще, или най-добрите дни за тях са отминали.

Последвайте канала на

БТА
386 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини