Холивуд отдаде почит на Стан Лий (снимки)

  • 31 януари 2019 19:46

  • 1719
  • 0
Холивуд отдаде почит на Стан Лий (снимки)
©

Холивуд отдаде почит на Стан Лий - автора на комикси, измислил Спайдърмен, Хълк и Железния човек, в Китайския театър , където са отпечатъците от ръцете и стъпалата му, съобщи Асошиейтед прес.

Пред театъра почтително се наредиха фенове в костюми на Черната пантера, Върколака и други герои от "X-мен" и "Отмъстителите".

"Той беше човек, който цял живот мечтаеше да напише великия американски роман и не осъзнаваше, че го прави отново и отново - каза водещият на мемориалната церемония Кевин Смит, приятел и фен на Стан Лий. - Светът не се нуждаеше от още един роман "Хладнокръвно", а от Спайдърмен".

Актьорът Марк Хамил, приятел на Стан Лий, озвучавал герои в много анимации на "Марвел", беше сред малцината, признали, че геният е имал и недостатъци - вледеняващ сарказъм.

Крис Милър и Фил Лорд - продуцентите на "Спайдър-мен: В Спайди-вселената", разказаха как са се запознали със Стан Лий, когато вече е бил много възрастен, но още е преливал от енергия и идеи.

Актьорът Лорънс Фишбърн, снимал се в "Ант-мен и Осата" описа вълнението, с което е похарчил 12 цента като дете, за да си купи комикс от Стан Лий.

Кметът на Лос Анджелиис Ерик Гарсети връчи посмъртно на Стан Лий ключ на града, с любимата дума на писателя "Excelsior!" гравирана на него.

Дъщерята на Стан Лий също премина по червения килим и извика "Благодаря!" на феновете.

Стан Лий почина през декември миналата година на 95-годишна възраст.

 

 

Последвайте канала на

БТА
1719 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини