"Венъм" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

  • 08 октомври 2018 14:57

  • 1829
  • 0
"Венъм" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка
© Getty Images

Фентъзи хорърът "Венъм" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с излизането си по екраните, като събра 80 милиона щатски долара приходи от продажба на билети, съобщиха световните информационни агенции.

Филмът разказва историята на журналиста Еди Брок (Том Харди), който се превръща в приемник на извънземното създание Венъм.

Въпреки че кинокритиците не останаха много доволни от "Венъм", филмът подобри рекорда за най-високи дебютни приходи през октомври с 20 милиона долара.

На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка е мюзикълът с Лейди Гага "Роди се звезда" с приходи от 41,3 милиона долара.

За разлика от характерната ѝ ексцентричност на сцената, под режисурата на Брадли Купър Лейди Гага е естествена, крехка и колеблива. Филмът беше представен на кинофестивалите във Венеция и Торонто и получи много похвали от кинокритиците. Анимацията "Малката стъпка" зае третото място с 14,9 милиона долара приходи през втория си уикенд на екран.

Следват "Вечерно училище" и "Мистерията на къщата с часовника" с приходи съответни 12,3 милиона долара и 7,3 милиона долара.

 

Последвайте канала на

БТА
1829 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини