Оскар-ът на Леонардо ди Каприо събуди световната критика

  • 29 февруари 2016 11:04

  • 2112
  • 0
Оскар-ът на Леонардо ди Каприо събуди световната критика
©

След като стана ясно, че Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една най-накрая успя да намери правилния филм, който да донесе мечтаната статуетка, мнозина критици се изправиха срещу академията и нейният основен избор.

Подвигът на актьора не може да бъде подценяван, както и неговата актьорска игра през годините, ала имаше един интересен факт, който не успя да убегне на холивудските критици. За втора поредна година се оказа, че няма нито един цветнокож с номинация за награда Оскар.

Това накара мнозина цветнокожи актьори да се изправят срещу видимата дискриманиция и да се подготвят за бойкот. Освен това стана ясно, че Крис Рок е успял да вдигне напрежението достатъчно високо, след като получи само правото да бъде водещ, но нищо повече. Оказа се, че тази година ще има бойкот и от някои други актьори. Следващите разгневени участници пред камерата са били и животните, които никога не бяха номинирани за правенето на толкова добри филми.

Прочети повече тук:

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2112 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини