Хороскоп за месец октомври за зодиите везни - риби

  • 01 октомври 2019 12:21

  • 20298
  • 0
Хороскоп за месец октомври за зодиите везни - риби
© Pixabay (архив)

Везни – Вие сте в процес на слънчева революция, тоест животът ви или годишният цикъл се променя и ще влезете в напълно различен етап от този, който сте преживяли досега. На 4 октомври Марс ще влезе във Везни, където ще бъде в компанията на Слънцето до 22.10. Тяхното съдружие ще благоприятства ентусиазма и жизнеността на представителите на знака, карайки ви да се свържете с истинската си същност и да се борите за постигане на целите си.

Не отхвърляйте нови идеи, които на пръв поглед могат да ви се сторят абсурдни и безперспективни. Именно спонтанните и интуитивни решения могат да се окажат най-правилните този месец във всяка една област.

През октомври ще трябва да постигнете желаното чрез убеждаване. Но в разгара на спорове и разсъждения истината ще се роди. Това е проверка за вашата последователност и авторитет - сред приятели, колеги и конкуренти. Сега вашите сили ще бъдат насочени към търсенето на баланс и хармония във всички сфери на живота. Октомври ще повиши общителността ви, ще ви помогне да разберете по-добре както себе си, така и тези около вас. Щастлив и приятен месец ви очаква със Слънцето във вашия знак. Единственото нещо, което може да ви липсва в момента, е способността да се концентрирате само върху едно нещо. Втората половина на месеца е период на уединение и размисъл върху себе си. Просто трябва да обмислите всичко, за да започнете успешно да вървите напред. Важно е да бъдете търпеливи към другите, дори и да ви провокират.

Двойките от знака обаче могат да преминат през бурен сезон. На първо място, наличието на ретрограден Хирон в VII Дом на Везни показва, че има много висящи проблеми, които трябва да се излекуват във връзка с отношенията.Това се отнася не само за взаимоотношенията, но и за отношението, което имате към себе си, защото това, което се случва навън, не е нищо повече от отражение на вашата вътрешна динамика.

Тази тенденция се засилва от ретрограден Уран в VIII Дом на Везните, който се стреми да се противопостави на моделите и блокажите, които до този момент са подкопавали начина, по който взаимодействате с трети страни. Меркурий, Венера и Слънцето ще влязат във II Дом, съответно на 03, 08 и 23/10. На същото това място, Новолунието ще се състои в Скорпион на 27.10. С тази планетарна конфигурация, субектът ще разгледа възможността за осигуряване на приходи от своите таланти извън обичайната работна среда или придобиване на нови умения, които ще позволяват да подобрят професионалния си профил и да влязат в други работни области. Нептун продължава да е ретрограден в VI –я ви дом, което предполага, че трябва да се обърне специално внимание на появата на заболявания, свързани с лимфната система; психични и психосоматични разстройства; хранителни отравяния от лекарства или други вещества; инфекции; психоза; безсъние; автоимунни заболявания; и наранявания на ходилата.

Скорпион – Октомври обещава да бъде вдъхновяващ и просветляващ месец. Той ще внесе много мисъл и интроспекция, особено през втората половина на месеца. Бъдете подготвени за факта, че трябва да работите усилено върху своето вътрешно Аз. От друга страна, ще се почувствате по-силни, по-креативни, ще започнете да поемате повече рискове. 

Началото на октомври може да не е лесно. Важно е да сте търпеливи, когато сте объркани. Опитайте се да избягвате крайности. През втората половина на месеца всичко ще стане малко по-лесно. Имайте предвид, че Хирон е ретрограден във вашия VI дом, което означава да се борите с моделите на перфекционизъм и контрол, които намаляват свободното ви време и ви пречат да изпълнявате планирането на висящите задачи.  

Ще се чувствате по-малко уязвими сега. Най-вероятно в живота ви ще настъпят големи промени. Ще работите по-усилено и с готовност ще вземете своя успех в свои ръце. Юпитер и Церера във ІІ –я ви дом на финансите, подхранват самочувствието ви и показват възможностите за разширяване, за икономически растеж в различни области и значително увеличаване на производителността. По същия начин това планетарно разположение благоприятства неочаквано получаване на ресурси - значително увеличение на заплатите, нови доходоносни инвестиции и възвръщаемост от стари проекти, печалба от тото и др.

Трябва да развиете гъвкаво мислене и да се научите да приемате събитията, вместо да се съпротивлявате на промените. Меркурий ще посочи различните области, в които можете да растете и как да направите своите идеи известни и реализируеми, докато Венера ще ви насърчи да се свържете с душевните си желания и естествените си способности. Плутон е основният управител на Скорпиона, затова началото на директната му траектория резонира като пробуждане на представителите на знака, за да се свържете отново с личната сила, след времето на интроспекция.

Слънцето и Марс в 12-ти дом на Скорпиона благоприятстват срещи с духовни или религиозни хора, психолози, психиатри и алтернативни терапевти. На емоционално ниво ще бъдете по-концентрирани в своя вътрешен свят, отколкото във възможността за романтични възможности. В случай, че сте сами, ретрограден Нептун в V Дом на знака говори за преодоляване на идеализацията в любовта и обекта на привързаност, и приемането на по-реалистична представа.

През октомври ще искате да прекарате повече време с приятели. Сега най-много се нуждаете от тях. Положителното настроение и способността за съчувствие ще направят личният ви живот особено успешен. 

Стрелец –Началото на октомври обещава да ви дари с огромно количество сила и енергия, която ще ви е достатъчна през целия месец. Този период се характеризира с комуникация, клюки, нова информация и като цяло можете да научите много нови и интересни неща за хората около вас. 

Съдбата ви е подготвила много възможности, както в професионален, така и в личен план, основното сега е да бъдете внимателни и да не бързате. Освен това втората половина на месеца ще бъде по-продуктивна на работното място.

Ще бъдете мотивирани да постигнете целите си и да направите добро впечатление на другите. Лесно ще намирате практични решения с лекота. Ще имате много енергия, но поради това ще се възприемате едва ли не като супер герои или ще очаквате твърде много от себе си и от другите. Отделете време за почивка и ако имате някакви по-стари здравословни проблеми, консултирайте се със специалист.

Плутон ще започне своето директно движение във II дом на Стрелец на 3 октомври, което означава, че ще придобиете по-голяма самоувереност и ще сте наясно с необходимите решения, за да постигнете икономическата стабилност.

Друг астрологичен аспект, който трябва да се вземе предвид през октомври, е влизането на Марс в XI –я ви дом. Този транзит може да ви насърчи да поемете ръководството на групови проекти или да разпръсне усилията ви да участвате в ненужна конкуренция с вашите колеги и сътрудници.

Уран ретрограден в VI –я ви дом показва определена предразположеност да се разболеете от нещо с инфекциозен характер или нарастващо усещане за физически дискомфорт. Обърнете внимание на хранителните навици, добре е да внедрите необходимите подобрения (яжте повече плодове и зеленчуци; намалете количеството сол, мазнини и преработени храни). Това планетарно положение също предполага, че трябва да спазвате часовете за почивка и хранене (избягвайте да ядете, докато вършите работни задачи или гледате телевизия). Медитацията е особено благоприятна през това време.

В течение на месеца ще ставате по-осъзнати в действията си. Някои ще изпитват съжаление за минали действия и други мрачни мисли. Сега просто трябва да обмислите всичко, за да продължите със спокойна душа. Любовният ви живот ще бъде в центъра на вашето внимание. Мнозина ще се замислят за по-сериозна стъпка в живота си.

Козирог – Октомври обещава много приятни моменти и като цяло ще се почувствате по-спокойни. Първата половина на месеца ще донесе постоянен поток от вълнуващи събития и срещи, но не достатъчно, за да ви зашемети. Това е време, пълно с комуникация и нови познанства. Основното сега е да не забравяте за собствените си интереси в опитите да угодите на другите. Това е периодът на вашата самоувереност, така че има шанс да напреднете далеч в целите си. 

Има вероятност да получите повишение или позиция, за която работите дълго време. Ако обаче не се осъществи, трябва да съберете търпение и да изчакате подходящия момент (всичко е във ваша полза). Избягвайте да натрупвате напрежение, да се дразните на вашите по-малко продуктивни колеги или да се въвличате в спорове в работната среда (типични аспекти, свързани с Марс в X дом при ниска вибрация). 

Ретрограден Уран в V дом на Козирога предполага творчески блокажи. Директният Плутон в Козирог означава свързване с вашата лична сила, отхвърляне на стари стратегии и приемане на алтернативи, които водят до трансформация и растеж. Плутон, Сатурн и Южният възел са под влиянието на вашия знак, което се изразява в необходимостта да се избягва авторитаризмът и илюзията за контрол, по пътя към постигане на вашите лични цели. Не става въпрос за отказване от амбициите си, а за насочване на енергията по положителен начин, култивиране на гъвкаво мислене (винаги има повече от един вариант) и приемане на отговорността за вашите успехи и грешки.

Силно ви се препоръчва медитация, визуализация, молитва и разходки на открито (особено в зелени площи), дейности, които насърчават баланса между тялото и ума (например: Йога, Тай Чи и Лу Йонг, наред с други). Участието в обществени събития (концерти, изложби, пиеси) или групови дейности, ще повлияе положително на вашите настроение.

През втората половина на месеца всичко ще се промени драстично. Мнозина ще се оттеглят в уединение и ще се стремят да общуват само с най-близкия кръг приятели. Можете да прекарате повече време у дома.

Вие сте оптимисти и уверени и оказвате положително влияние на другите, което укрепва връзките ви с тях и най-вече с любимия човек. Ако във вашите взаимоотношения има затруднения и нестабилност, вече няма да гледате трагично на това, а по-скоро с ентусиазъм и ще търсите конструктивни решения на всеки проблем.

Водолей - Първата половина на октомври е много добро време за Водолеите. Със Слънцето във Везни идва благоприятен период за преговори и компромиси. Този период ще е много по-лесен, но не по отношение на количеството работа, а как ще възприемаме живота.

Пригответе се да бъдете много изненадани! Опитайте се винаги да сте в състояние на търсене. Не си позволявайте да стоите неподвижно и особено отегчено. Четете книги, правете чат с интересни хора, мислете и създавайте. Ще намерите ярък и богат източник на вдъхновение след пълнолунието на 14 октомври.

Втората половина на месеца ще бъде по-малко успешна. Сега е важно да се поучите от грешките си, а не само да се обиждате от думите и коментарите на хората около вас. През октомври ще откриете, че сте започнали да гледате назад по-често, да сравняват настоящия си живот с миналото си и да страдате от грешки, които сте направили по-рано. Рискувате да получите „приятелски“ нож в гърба. Бъдете внимателни.

Плутон в мистичният XII - ви дом на тайните (където също се намират Южния възел и Сатурн), намеква за необходимостта от преодоляване на старите страхове, които възпрепятстват правилното проявление на личната сила и способността ви за трансформация. Ретрограден Уран в IV –я ви дом на дома и семейството, е ясно доказателство за това колко трудно може да се измъкнете от удобната зона и да намерите нови възможности, ако се съпротивлявате на промяната. Няма да получите различни резултати, ако продължите да действате в съответствие със старите модели и вярвания. Не забравяйте, че вашият потенциал е безкраен. 

Финансите няма да са силната ви страна. Нептун продължава да е ретрограден във II-я ви дом на парите, където се намира и Лилит, което може да доведе до конфликти, свързани с източниците на доходи. Нито е подходящ момент да поискате увеличение на заплатата. Ако искате да участвате за инвестиция, препоръчително е да потърсите съвет от финансов специалист.

Не поемайте отговорности (на трети страни), които не принадлежат на вас. Възможно е да има промоционални възможности, възлагане на нов проект или възможности за работа в други компании.

Ако вече имате собствен бизнес, тогава е време да помислите за неговото развитие, а разширяване обхвата на дейностите. Обмислянето на ходове не винаги означава предприемане на реални действия. Вече знаете, че за да получите „замъка на мечтите си”, първо трябва да го създадете във въображението си, след това да го проектирате, след това да се погрижите за строителните материали и накрая да го изградите. И само тогава ще бъде възможно да видите и докоснете резултата от вашите мисли и мечти. Но в решаващия момент вие можете да се концентрирате и да действате решително и независимо.

Не изисквайте нищо от другия човек до вас. Ако той не отговаря на вашите очаквания, това не е негова вина. В крайна сметка това са вашите собствени очаквания.  Вредно е да се разочаровате, както за здравето, така и за самочувствието.  

Риби – Началото на октомври обещава спокоен период. Това е времето, когато ще бъдете възможно най-логични и мислещи. Ще можете да намерите решение на проблемите, които преди това са били в задънена улица.  Ретроградният Уран в ІІІ -я ви дом може да породи разногласия с братя и сестри, съседи или хора от близкото обкръжение с по-консервативен характер. Финансовото положение остава стабилно. Марс и Слънцето в VIII –я ви дом намекват за бизнес възможности, които включват участието на партньори или семейството. Също така ще имате икономическа и емоционална подкрепа на вашите близки в случай на нужда.

В работата ви могат да се появят алтернативни гледни точки, които трябва да се вземат предвид. Основното нещо - не вземайте решение сами. Това все още не е най-подходящото време за инвестиране, но можете да установите важни контакти, които ще ви дадат уникални перспективи в бъдеще.  Първата половина на месеца ще ви предостави възможност да преразгледате плановете си, ако е необходимо. Сега можете да се преориентирате към нови направления. Обърнете внимание на новите възможности.

Погрижете се за създаване на комфорт в дома! През целия месец се опитайте да поддържате вътрешна хармония. Медитацията, автотренинг, четенето на позитивна литература и разговорите с децата ще ви помогнат да живеете в мир със себе си. Оставайте в къщи по-често - сега енергията на дома ще ви даде сили за страхотни постижения.

Ретроградният Нептун в Риби може да предизвика чувства на меланхолия и тъга у мнозина. Също така съществува възможността да се разбунтувате срещу собствените си отговорности или това, което смятате за съдба (Лилит в Риби). Препоръчително е да се възползвате от този транзит, за да го посветите на интроспекция и самопознание.

Ще има възходи и падения в отношенията ви. Венера силно ще влияе върху интимният ви живот. Като цяло октомври ще бъде благоприятен период за сантименталните въпроси. За мнозина любовта ще бъде като една магия. Богатството на чувствата ви прави самоуверени. Оставете нещата да вървят естествено и се наслаждавайте на всеки миг. Възползвайте се от всички ситуации.

Важно е да сте щастливи, а не перфектни. Така че бъдете щастливи! Освен това, не само външно, но и вътрешно. Ярките представители на Рибите са като два полюса. Някои са потопени във вътрешния си свят и дори могат да изглеждат мрачни. А други са усмихнати и лъчезарни. Външно. Тук се крие сложността на живота на представителите на този знак. Важно е както вътрешното състояние, така и сияйната усмивка да са в хармония помежду си.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
20298 0

Свързани новини

Водещи новини