Новолуние във везни

  • 28 септември 2019 10:27

  • 22010
  • 0
Новолуние във везни
© Getty (архив)

Ако се поклоните на новолунието, можете да получите подарък в рамките на лунния месец.

Луната вече не се вижда, защото се намира между Слънцето и Земята, обърната със своята тъмна страна към нашата планета и нейната светлина се скрива в тъмнината. На небето предстои да настъпи новолуние и да започне новият лунен месец. Това ще стане на 28 септември в 21:27ч.

При новолуние намаляват течностите в организма, в природата настъпват отливите и това е труден период за хипотониците – хората с ниско кръвно налягане. Емоционалният спад оказва неблагоприятно влияние и върху хората страдащи от депресия. Организмът отслабва, имунитета е снижен и лесно се прихващат болести. Обикновено новолунието е време на срив, затова се опитайте да намалите физическата активност и да сведете до минимум стреса.

Всяко новолуние попада в един от знаците на Зодиака и приемайки неговите качества, придобива определен „привкус”.  Сегашното новолуние попада в най-очарователният знак Везни – знакът на партньорството, затова трябва да му отделите повече внимание.
Замислете се за отношенията си с хората, с партньора си. Как се проявявате като приятел, партньор, сътрудник, колега? Ако във вашата връзка или делови отношения нещата не вървят съвсем гладко, това може да се прояви именно сега.  Бъдете общителни и дипломатични. Всичко трябва да бъде приведено в равновесие.

В любовен план, нереалистично е да се очаква, че връзката на двама души ще мине без никакви сътресения. Изяснете отношенията си, обсъдете какво не им достига на тях, на щастието ви. Добрата връзка не може да просъществува без компромиси. Това означава, че всеки трябва да се откаже от нещо и да се нагодите един към друг, да намерите средното положение, което устройва и двама ви. Компромисът трябва да носи полза и за двамата партньори. Това разбира се не означава, че всички компромиси си струват и че всяка връзка, където се правят, непременно ще бъде успешна. Ако пътищата ви се разделят и всеки живее свой собствен живот, това не е връзка.

Този лунен месец може да донесе много нови запознанства, да се сприятелите с интересни хора, да имате съдбовни пресичания. Благоприятното положение на Юпитер към новолунието обещава щедри подаръци. Не забравяйте обаче, че Юпитер създава възможности, благоприятни ситуации, но не върши работата вместо вас. С други думи, той може да отвори правилната врата, но ще трябва да влезете през нея сами. Така не бива да очаквате, че всичко ще се реши от само себе си. Ще бъде необходимо да се положат някои усилия, за да се постигне желаното, въпреки че безспорно, с подкрепата на нашия щедър небесен покровител, това ще стане много по-лесно.

Новолунието е прекрасно време за работа над себе си, за йога и медитация, за лична „инвентаризация” и работа над своя имидж. Обърнете внимание на вашия външен вид, здраве, красота. Това е вашата визитна картичка по всякакъв начин. Време е да инвестирате собствено време, интелект и пари в своята красота, здраве, външен вид.

Въздържайте се от рязане на коса в новолуние - древните тибетски астролози съветват това. Те са вярвали, че прическа, направена в деня на новолунието съкращава живота на човек. Подходящо време за започване на лунна диета. Еднодневното гладуване (от часът на новолунието и следващите 24 часа) в това време е отлична превантивна мярка, тъй като вредните вещества се извеждат добре от тялото, предотвратяват се някои заболявания. На този ден организмът се почиства особено ефективно.

Новолунието е добър ден да се сбогувате със старите навици. Ако например имате желание да се откажете от тютюнопушенето, тогава е по-добре да го направите сега при новолуние. Копнежът за тютюнопушене ще отшуми след няколко дни и всичко, което ще се случи по-нататък, е въпрос на вашата воля.

В деня на новолунието е по-добре да се отпуснете, да се отдадете на релакс, да отидете на масаж, да вземете вана с ароматни масла, да слушате приятна музика. Обмислете нови идеи, направете списък с желанията си, записвайте своите сънища и мисли. Замете се с нещо вдъхновяващо. Движете се с потока.

Ако се поклоните на новолунието, можете да получите подарък в рамките на лунния месец. Сега можете да си заредите лунна вода и да я използвате. Ще бъде заредена освен с енергиите на новолунието, също и на Венера и Юпитер, които по това време са в хармоничен аспект. Измивайте с нея лицето си всеки ден, пийте по-малко като визуализирате как се подмладяват клетките ви и ставате с всеки ден по-красиви. За останалото как да я използвате, прочетете в статията тук:

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
22010 0

Свързани новини

Водещи новини