Как да направите правилно пожелание в деня на есенното равноденствие?

  • 23 септември 2019 07:35

  • 11268
  • 0
Как да направите правилно пожелание в деня на есенното равноденствие?
© Pixabay

Днес, 23 септември в 07:50 GMT и в 10:50 българско време започва астрономическата есен. Денят и нощта се изравняват, затова се нарича равноденствие. Слънцето по времето на есенното равноденствие пресича небесния екватор и преминава от северното полукълбо към южното.

Времето все още е далеч от зимата, но от лятото след 23-и няма да има и намек: всичко безмилостно се движи към студа и новата година. Това е наистина вълшебен момент, нов крайъгълен камък не само в природата, но и в човешките съдби. Есенното равноденствие в езотериката се нарича Слънчева порта. И това е много мощен енергиен ден. Благоприятно е да се правят нови планове за бъдещи цели.

По-добре е да прекарате деня в спокойна атмосфера. Нежелателно е да създавате рискови ситуации. Препоръчително е да приключите всички започнати работи и да се отдадете на вътрешна работа.

В деня на есенното равноденствие е недопустимо да се карате, да влизате в конфликти, да се кълне, да се псува и обижда. Отрицателното, което човек излъчва, може да унищожи силната положителна енергия на този ден и да доведе до провал.

В деня на есенното равноденствие Слънцето се премества в знак Везни, където ще остане до 23 октомври. Самото есенно равноденствие се случва в знака Рак - знакът за семейните ценности и майчинството и на намаляваща Луна и това е просто идеално време за изпълнение на различни ритуали за брак, любов и бременност.

Езотериците твърдят, че дните на равноденствието имат специална енергия, която може да повлияе положително на целия ни живот. За целта се препоръчва провеждането на ритуали. 

Тези, които по някаква причина не искат или не могат да извършват ритуали при есенното равноденствие - могат просто да се отдадат на медитация.

Хубаво е сутринта, ако можете да се измиете с роса, за да придобиете красота и да съхраните младостта си.

В часът на есенното равноденствие излезте на балкона или отворете прозореца, погледнете към небето, приветствайте настъпващото равноденствие (дори да пропуснете часа, ако имате желание пак го направете). Почувствайте прилив на щастие, „изкъпете се“ в лъчите на слънцето (ако няма просто си го представете), визуализирайте как слънцето ви затопля и ви обгръща със златната си енергия. Освободете се с благодарност от всичко ненужно (навици, излишни килограми, хора, ситуации, неща).

Благодарете на Бога и Вселената за всички хубави неща, които сте имали тази година, за това, което успяхте да постигнете, за всички положителни моменти и радости, които ви дадоха увереност и сила да продължите напред. Дори и да сте се сблъскали с трудностите, те са ценно преживяване, без което е невъзможно да се изгради светло бъдеще. Благодарете на всички, които ви помогнаха, подкрепиха със съвети, любезни думи. На тези, които ви нараняват, простете и ги освободете и с тях освободете всичките си оплаквания.

Хубаво е намерите клонки на офика и да ги поставите на перваза на прозореца или окачите над вратата за защита на дома от зли очи и лоши хора, които могат да влязат във вашия дом.

Заредете една банкнота със своята енергия и през това време си мислете как се умножават вашите доходи в следващите месеци, положете я в портфейла си и я пазете. Често може да я гледате, да и се радвате и отново да си мислите за благоденствие.

Има поверие, че ако вържете на лявата си ръка червен конец (или помолете някой да ви го върже) със 7 възела, като при всеки възел си намисляте по едно желание, то те ще се сбъднат.

Добре е да се извърши почистване, както и да се отървете от всичко, което е излишно и ненужно. Да се почисти къщата от негативна енергия. Не носете стари неща със себе си в нов период. Това е време на пречистване, корекция, промяна и щастие.

Може да се започне от обикновено почистване и вземане на душ до написване върху лист хартия на всичко, което ви притеснява в живота. От деня на есенното равноденствие Слънцето отслабва и започва да намалява, вземайки със себе си всичко, което е ненужно, излишно и пречи на човешкия живот. Необходимо е само ясно да заявите от какво точно искате да се отървете. След това изгаряте това „писмо до Вселената“ и разпръсквате пепелта навън или от високо.

Добре е децата да посетят родителите си, да занесат лакомства и подаръци и да поискат тяхната благословия. Хубаво е да се изпече домашен хляб и да се раздели между членовете на семейството. Това ще символизира вашето богатство, просперитет, любов и семеен живот. Трапезата трябва да е богата, за да ви върви на пълно и на благоденствие. От езотерична гледна точка е полезно в този ден да се ядат ябълки и ястия с ябълки (плодовете са попили от слънчевата енергия, която преминава в човек).

Как да направите правилно пожелание в деня на есенното равноденствие

Първо трябва да вярвате искрено в това, което правите. Не трябва да сте водени от зли и негативни мисли, а само от положителни. Желанието ви не трябва да бъде във вреда на друго живо същество и в нарушаване на неговата свободна воля.

Можете да се помолите за изпълнение на вашето желание - в църквата, като запалите свещ при вашия светец.

Можете да си напишете списък с желания, както при новолуние. После го прибирате и като отмине есента, може да го извадите отново и да видите какво се е изпълнило. Ако желанията ви са формулирани правилно и не вредят на никого, то обезателно ще се изпълнят. Е, все пак не искайте невъзможни неща.

Поверия:

Каквото е времето днес, такава ще е есента.

Ако дъбовете на есенното равноденствие имат много жълъди, тогава Коледа ще бъде топла и снежна.

Ако листата на брезата и офиката вече са жълти, скоро ще дойде зимата.

Топло и сухо време на есенното равноденствие – мека и топла зима.

Ако започнат да отлитат жеравите с други птици – ще настъпи сурова зима.

Буря днес – топла есен.

В деня на есенното равноденствие е важно да спрете, да помислите за живота си, да си направите равносметка за миналото, опитайте се да откриете хармонията, златната среда между светло и тъмно и мислено преместете тъмната граница, за да увеличите силата на светлината в душата си. Също така не забравяйте да благодарите на природата, Бог и любимите хора за това, което имате. И не забравяйте да отправите желания, защото енергията на деня ще допринесе за тяхното изпълнение.

Щастливо посрещане на есенното равноденствие! Щастливо ново начало!

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
11268 0

Свързани новини

Водещи новини