Пълнолуние в Дева на 19 февруари

  • 18 февруари 2019 11:38

  • 12072
  • 0
Пълнолуние в Дева на 19 февруари
© Pixabay

На 19 февруари в 17:55ч имаме Пълнолуние в първия градус на знак Дева. Управител на Дева е Меркурий.

Пълнолунието винаги е особено време, защото символизира кулминацията на лунния цикъл. Време, когато ключови моменти от нашия живот започват да дават плод и човек се изпълва с духовни жизнени сили.

Пълнолунието винаги е напрегнат опит - кулминацията на всяка мисъл, чувство и желание, които сме имали през целия месец. Във фолклора се казва, че в нощта на Пълнолунието се случват странни неща. То оказва силно влияние върху настроението ни. Въпреки че няма научна основа, която да подкрепи това твърдение, ние вярваме, че в живота има много необясними и загадъчни неща, които науката не може да обясни.

Пълнолунието в Дева е в съвпад със звездата Регул, която е неподвижна. Тя е звездата на хората с висок статус, на високи позиции - генерали, президенти, кралски особи, шампиони и носители на награди. Тези, които имат важни точки в наталната си карта на същите позиции, вероятно в живота им ще се появят влиятелни личности или истински приятели, които ще им осигурят необходимата помощ.

Това Пълнолуние е баланса „между два свята“. Активна е оста на Дева (света на детайлите, логиката, стремежа към реда) и Риби (царството на интуицията, емоциите и творческото вдъхновение). Астрологичните домове, съответстващи на тези знаци са 6 и 12, които се считат за „зли”. Те са свързани със здравето - физическо и психическо; работата, ежедневието и периодите на спокойствие и почивка. Това са знаци на жертвеността и отказа от нещо в името на другите. Зоната на служенето - средата между зимата и пролетта. От този момент започва пробуждането на Светлината и да мирише на пролет.

Дева отразява майчиния принцип, символизира утробата на времето, в която бебето се отглежда дълго и търпеливо в тъмнината, носенето и узряването на Душата вътре във формата.

Пълнолунието в Дева хвърля светлина върху нашите емоционални нужди. Идва времето да нормализираме и балансираме ума, тялото и Духа. Пълната Луна ще ви предложи енергията, от която се нуждаете за вашето пречистване. По време на пълнолуние почистете жилищата и работните си места. Когато вашият дом или офис е претрупан, умът ви също ще бъде претрупан.

По време на Пълнолунието в Дева е препоръчително да настроите душата си, да я почувствате, да се вслушате какво ви казва, да осъзнаете Душата си като своята най-важна част от себе си. Размишлявайте добре за смисъла на живота си и осъзнайте задачата, заради която живеете.

Като медитирате върху енергията на Девата, можете да видите онези области от живота ви, които нямат смисъл и трябва да поработите с тях, да разберете какво може да се направи, какъв божествен принцип е скрит в тези области и как можете да им помогнете да се разкрият. Пълната Луна ще ни накара да погледнем собствените си рани, минало, грешки и надежди, ще ни накара да разберем нашите вътрешни чувства и да направим важни промени в живота си, които в крайна сметка да ни направят по-щастливи.

При това Пълнолуние всичко, което е объркано и проблемно в живота ви, ще стане ясно изразено. Работата, която мразите, но на която всеки ден отивате на автопилот, пренебрегвайки усещането, че трябва да правите нещо съвсем различно. Взаимоотношения, които не водят до нищо, но които не искате да прекратите поради страха да останете сами. Начинът, по който живеете под контрола на семейството си и как се опитвате да се освободите. Шеф, срещу когото се страхувате да се изправите, и който ви „мотивира“ чрез заплахи. Вие няма да можете да игнорирате всичко, което ви дърпа към дъното, независимо от това какво е то. Срещата лице в лице със страховете ви винаги е много трудна, но ако искате да успеете в този живот и да подобрите благосъстоянието си, тогава просто трябва да погледнете тези неща в очите и да се справите с тях. Това иска пълната Луна в Дева от вас.

Аналитичното Пълнолуние в Дева в опозиция на Риби, активира нашата подсъзнателна и духовна страна. Обединете своето логическо ляво полукълбо с дясното творческо. Създайте фундамента на своята мечта - вие се чувствате леко и вълнуващо, защото сте уверени, че Вселената ви подкрепя.

Дева е много делови и практичен знак. Нейната енергия е оцветена от земната стихия, затова за нея са характерни търпението, упоритата работа, концентрацията, разбирането за цикъла на съзряване. Обръщайте внимание на всички подробности и детайли, не витайте в облаците. Потопете се в ежедневната тъкан на живота си и всеки ден намирайте време за общо почистване във всички области.

Под знака на Дева стават много процеси, свързани с разкриването на смисъла - например, отглеждане на деца, професионално израстване или духовно развитие на човек.

Енергията на Дева ни дава търпение и постоянство в дейностите, които изискват монотонно повторение, дълги равномерни еднообразни цикли, заради някаква светла цел като получаване на резултат.

При пълнолуние в Дева, ние забелязваме и най-малките детайли, които обикновено игнорираме. Превръщаме се в перфекционисти, които не могат да се отпуснат, докато не се изглади всяко нещо. Като цяло искаме всичко да бъде безупречно.

В човешкото тяло Дева се свързва с храносмилателните органи, нервите, далака, панкреаса, кръвоносната система.

Това пълнолуние е особено благоприятно за Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
12072 0

Свързани новини

Водещи новини