Астропрогноза за май месец

  • 01 май 2018 08:29

  • 32855
  • 0
Астропрогноза за май месец
© pixabay.com

Последният пролетен месец ще бъде много динамичен и напрегнат за съжаление. Но и това ще отмине…. Да видим каква е небесната обстановка на техни величества планетите.

Меркурий през май вече набира скорост след априлското си ретроградно движение и преминава бързо напред. Ето защо той набързо ще премине през знака Овен, а след това и през Телеца и вече на 30 май ще влезе в собствения си знак Близнаци.
През първите 4 дни на май Меркурий ще бъде в тази зона от знака Овен, където вече се намираше на 15-19 март 2018: това означава, че има възможност да се върнете отново към онези дела, които по някаква причина не сте успели да завършите.

От 5 до 13 май Меркурий ще сключва квадрат с Марс, Плутон и съвпад с Уран. Събитията, за които отговаря явно ще бъдат интензивни и напрегнати. По това време ще бъде трудно да се споделят мнения, да спорите, да кажете на някого нещо важно, да провеждате разговори. Хората трудно ще постигат разбирателство. Концентрацията ще бъде на минимум. По тези причини ще бъде много трудно да се въведат нови идеи и планове. Дори ако имате нов бизнес или проект, възможно е бързо да загубите интерес към него.

Агресивността ще нарасне, конфликтите в тези дни няма да бъдат рядкост: една неправилно изречена дума може да доведе до големи неприятности. Не вярвайте на никого. Лесно можете да бъдете подведени. Ако видите или чуете отрицателна критика по ваш адрес, не отговаряйте със същото. Това важи особено за онлайн комуникацията. Направо игнорирайте човека. Може да има проблеми с техниката, компютърните програми.

Юпитер в Скорпион образува хармоничен аспект с Плутон в Козирог и Нептун в Риби, което ще окаже положително въздействие върху сферата на финансите. Точното време за намиране на нови източници на доходи.
Тъй като този аспект се формира от две бавни планети, действието му ще бъде малко проточено във времето и ще даде отражение не само през май. Това означава, че по-голямата част от 2018 г. ще попадне под негово влияние.
Този аспект е особено добър за творческите хора, които ще получат допълнително стимул и вдъхновение, ще могат да разширят своите възможности по творчески начин. Също така, периодът е добър за намиране на духовни начини за решаване на вашите проблеми. Много хора ще се обърнат към духовността или към религията. През май е особено благоприятно за благотворителни събития. Особено ще усетят този аспект върху себе си водните знаци - Рак, Скорпион и Риби.

Тригонът Юпитер-Нептун като цяло благоприятства пътуванията и пътешествията, особено по вода, но в някои дни на месеца е по-добре да не се рискува. По време на негативните аспекти на планетите може да има различни проблеми, свързани с транспорта или пътуването. Например от 5 до 13 май, когато Меркурий, планетата на пътуванията прави квадрат с Марс, Плутон и съвпад с Уран. Поемането на риск си е ваша работа. Във всеки случай, най-добре е да пътувате след 16 май (например 17, 18, 24, 25, 29-31), т.е. след като напрегнатите аспекти са изчезнали.

Сатурн в Козирог ще продължава да изостря напрежението в сферите, свързани със системата на публичната администрация и нейното функциониране, с държавата, с нейното устройство, ред, закони и граници, структури на властта и организацията на обществото. Вече станахме свидетели на някои събития. Трябва да се въведе ред, сигурност и яснота.
На 15 май е едно от най-важните астрологични събития на годината - бавната планета Уран ще промени позицията си и ще влезе в първите градуси на знак Телец. През 2018 г. Уран ще пребивава за кратко в там – само до ноември и отново ще се върне в Овен, като окончателно ще се премести в новия знак през март 2019 г. Когато това стане, може да се каже, че започва нова епоха за обществото. В астрологията Телецът е свързан с пари, а Уран, като планета на промяната, предвещава промени, понякога напълно неочаквани.
Ето някои възможни събития при трайното установяване на Уран в Телец:• Промени във финансовите системи (изчезването на стари системи и появата на нови) • Банкови и данъчни реформи;• Промени в работата на селското стопанство;• Нов подход при добива и използването на природни ресурси;• Откриване и използване на напълно нови материали;• По-широко използване на иновации и автоматизация в областта на домакинството (умната къща);• Промени, свързани с бюджета на страните, фондовия пазар;• Недоволство на масите;
• Възникване на нови професии и нови възможности в областта на възнагражденията;• Изменение на климата;• Изобретение и приложение на нови технологии в производството на хранителни продукти; създаването на нов вид хранене (може би заместител на храната);• Природни бедствия, които ще доведат до промени в ландшафта, крайбрежията и др.
 
На 16 май може да се очакват напълно непредвидени ситуации, особено тези хора, които имат нещо значимо и важно в последните градуси на Овен  и първите градуси на Телец.

Квадратурата на Марс с Уран ще влияе най-силно от 14 до 16 май. Двете доста експлозивни планети се сливат в проблематичен аспект, веднага след като имат време да променят знаците си - Уран ще влезе в Телец, а Марс във Водолей. Този аспект говори за проблеми, резки промени и непредсказуеми събития. Има рискове за здравето и живота! В близост до тези дати могат да настъпят много внезапни и неочаквани събития, които могат да бъдат много трудни за предвиждане, ако не и невъзможни. Възможностите са следните: самоубийства на публични личности; протестни действия, стачки, народни вълнения; природни катаклизми; катастрофи, пожари, аварии; срив в компютърните системи. В бизнеса също може да има неприятности – неочаквани събития, които могат да поставят под заплаха дейността ви. Уран е винаги труден за прогнозиране. Винаги ни изненадва. Да отбележим само за статистиката: при съвпада им през февруари миналата година се събуди вулкана Етна в Сицилия, а през декември по-късно при тяхната опозиция се събуди друг вулкан на остров Бали.

Венера през първата половина на месеца ще се движи през знак Близнаци и това не е идеалното време, когато може да осъществите сериозни връзки. Ето защо, в любовния живот това е по-подходящо време за приятно изкарване на времето, отколкото за сериозна и смислена връзка. Изобщо хората, които търсят любов, трябва да бъдат внимателни. Възможни са разочарования и измами.
На 19 май планетата на любовта Венера преминава в знак Рак. Времето е чудесно за укрепване на отношенията, когато всичко може да се развие към по-добро. Влиянието на Рака помага да се осъзнаят тези качества на личността, които обикновено са скрити дълбоко вътре в нас. Можете да разберете много за себе си, за близкия човек и за връзките, които ви обвързват.
Но 24, 25 и 26 май са неудачни дни за любов и запознанства, изобщо за взаимоотношенията. Някои хора може да бъдат изправени пред сериозни кризи, ще бъде трудно да се постигне разбиране с партньорите. Венера е в опозиция на Сатурн, като първият ден има квадратура и с Луната.
Късметът може да ви се усмихне в самия край на месеца, когато Венера се приближи до благоприятните аспекти с Нептун и Юпитер, формирайки голям воден тригон. Точните аспекти ще бъдат на 1-2 юни, но още на 28 май ще може да се усетите потока от творчески идеи и нови възможности в любовната сфера.

През май има няколко доста опасни периоди, когато е по-добре да се грижите за здравето, да не се претоварвате и да се придържате към мерките за безопасност и сигурност. През първата половина на месеца, както вече беше споменато, ще има натрупване на негативни аспекти, които ще влияят върху нервната система. Операциите през този период са неблагоприятни, особено в средата на май - приблизително от 11 до 17 май са най-опасните дни за операции. Най-опасен е 16 май, когато се повишава рискът от аварийни ситуации, травми поради небрежност. Тогава е квадратурата на Марс с Уран, но аспектът сработва в близост да датата си (плюс, минус няколко дена).

Не забравяйте, че това са общи тенденции като цяло, а как точно ще се стекат събитията за вас, зависи само от личния ви хороскоп.

 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
32855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини