Затегнете коланите! Животът ще бъде пъстър и многолик

  • 02 август 2017 07:23

  • 12298
  • 0
Затегнете коланите! Животът ще бъде пъстър и многолик
© Pixabay

Месец Август е един от най-агресивните месеци на годината, в който ще има две затъмнения – лунно и слънчево. За много хора месецът ще бъде период на проби и грешки. Ще се появява желание у мнозина за действия, творене, експериментиране, но не винаги ще бъдат положителни резултатите от това. Всички експерименти трябва да се извършват само след щателна подготовка. Това ще е добър урок за хора, които се поддават на ентусиазма си да започват нови неща и действат авантюристично и лекомислено.

От 1 до 27 август Венера ще бъде в знак Рак. Увеличаване на сантименталността и чувствеността. Всички думи, постъпки, невнимание могат да ни наранят повече от друг път. Хората ще са по-склонни да мечтаят и да идеализират взаимоотношенията си. Темата за брака, семейството, взаимоотношенията ще са най-важната тема на месеца. Благоприятната активност на планетата Венера ще способства срещите, любовните отношения, социалните връзки и ангажименти и в крайна сметка брака. Всички, които си нямат партньори от всички знаци без изключение трябва да си потърсят сродна душа в този период. Организирайте всички свои ресурси, ходете на срещи, търсете запознанства чрез приятели, ходете на обществени места, където има много хора. Жалко, че вече никъде не се организират забави и вечеринки както в минало време. Останалите, които имат свои партньори, ще се насладят на домашният комфорт, на приятна почивка със семейството си, на добри отношения с децата си. Важно е да се укрепят тези отношения. Открито показвайте своите положителни чувства. Именно сега ще изпитваме нужда от любов и нежност, внимание и взаиморазбирателство. Важното е да се чувстваме обичани. Благодатното августовско Слънце и Венера в Рак ще ни дарят с усещане за вътрешна хармония, спокойствие.

В август е желателно да се заемем и с вътрешната си трансформация, да преразгледаме културните и духовните си ценности, да се съсредоточим върху вътрешният си живот. Месецът е подходящ за ремонт и благоустройство на дома, за покупка на нови вещи ( предимно първата десетдневка), а също и за почивка на море или край езеро, рекичка. Лесно ще се удават нещата, които са свързани с изкуството, красотата, романтиката, емоционалността.

На 7 август ще станем свидетели на частично лунно затъмнение в 16-я градус на Водолея. На 21 август ще има пълно слънчево затъмнение в 29-я градус на Лъва. По този начин се образува коридор на затъмненията от 7 до 21 август, време, в което се задава мрак. Без природни фойерверки няма да мине. На места може да има бури, силни ветрове и проливни дъждове, земетресения. Едновременно с това в тази ситуация ще се вклини и Меркурий, който от 13 август отново ще стане ретрограден до 5 септември и ще създаде допълнително препятствия. На практика трябва да сте готови да внесете поправки и изменения във вече готовите проекти и договорености. Може да възникнат неотчетени разходи и грешки в документите. Много дела ще трябва да се правят по два пъти. Възможна е неочаквана смяна на ръководства в по-средните фирми. За да се избегне негатива през този период е желателно интелектуално да се развивате, да тренирате паметта си, да вниквате в техническите подробности и инструкции. Да се проверяват отчетите внимателно. Не се препоръчва да подписвате договори – бизнес и брачни. Не се препоръчва да купувате техника, автомобили.

В периода на коридора на затъмненията – положителни ефекти ще има само от добре обмислените действия, а неправилните могат да повлекат след себе си тежки последствия. Много неблагоприятно е в това време да се сключват бракове, да се сменя работното място, местоживеенето и хирургичните операции. Изключение правят само животозастрашаващите операции и тези, които не могат да се отменят. В личен план може да се провокират внезапни конфликти и прекъсване на взаимоотношенията не само с партньор, но и с роднини, които после трудно ще бъдат възстановени. Най-силно ще се отрази затъмнението върху Лъв, Дева, Скорпион, Козирог, Телец и Водолей. При тях ще се натрупат много подводни течения, претенции, болезнени състояния. Изблици на агресия и невъздържаност, отслабване самоконтрола, превъзбуденост на нервната система, спад на енергията и жизнените сили, влошено самочувствие. Възможно е неадекватно поведение при някои. Все пак как ще ви се отразят затъмненията зависи от това къде попадат в личния ви хороскоп и какви аспекти сключват.

Слънчевото затъмнение може да извади на повърхността стари и нерешени проблеми. В дните около затъмненията се опитайте да не се претоварвате с тежък физически труд. Това е време, в което трябва повече да си почивате. Особено опасни ще бъдат дните 10-13 август. В тези дни са недопустими никакви преговори, а в общуването си бъдете по-търпеливи и въздържани. Не вземайте важни и съдбоносни решения. Агресията сред населението ще нарасне. Може да се изяви под най-различни форми – като самоубийства, убийства, насилия, масови протести. Възможно е да има повече уволнения и прочистване на персонала във фирмите. Обикновено на слънчевото затъмнение остро реагират Овните и Лъвовете, без значение в кой знак се намира затъмнението.
Доколкото слънчевото затъмнение е в знака на Лъва, това засяга царствените и знаменитите особи. Според астрологичната статистика при слънчево затъмнение са напуснали този живот принцеса Даяна, майка Тереза, папа Йоан Павел ІІ, но съща така се състояла сватбата на принц Чарлз и Камила. Вероятно ще станем свидетели отново на ярки събития от света на ярките и велики личности. Влиянието може да продължава и в следващите месец-два.

Във времето на тригона на Венера и Нептун (08-16 август), енергията ще стимулира въображението, което е прекрасно за хората с творчески професии – поети, писатели, музиканти и др. Ще бъдат намирани нови образи, интересни творчески решения, създаване на нови произведения. Добър период за работа в уединение и за тайни дела. Добър момент за семейни мероприятия, но за делови отношения и нови запознанства не е благоприятно. Не се препоръчва подписването на нови контракти, нито да се започва ново партньорство или сътрудничество. Въпреки, че е позитивен аспекта, има вероятност от измами и интриги, връзка с ненадеждни хора, тайни машинации на враговете. Възможни финансови грешки или грешка в изчисленията. Нито един аспект не съществува сам по себе си. Той е свързан и с други аспекти и съпътстващите условия, а те са, че Венера влиза в тау квадрат с Плутон и Юпитер, а Меркурий става стационарен и в опозиция на Нептун.

На 13 август Слънцето влиза в тригон със Сатурн. Един от аспектите на здравия разум. През този период – дните преди и след датата – могат да се решат вашите отношения с началниците ви, с висшестоящи, с по-възрастни роднини. Опирайте се най-добре на традиционните подходи при решаване на въпросите, следвайте правилата и законите. Това е време, когато по-възрастни хора могат да дадат полезни съвети и подкрепа. Важна е дисциплината и последователността. Време, в което трябва да поемете отговорност.

На 15 август Венера е в точна опозиция на Плутон. Във времето около тази дата се засилват емоциите, на преден план могат да излязат нерешените въпроси в отношенията, финансови неуредици, ненужни разходи. Засилва се склонността да се преувеличават нещата, значението на думите, информацията. Ревност, обиди, недоверие могат съществено да навредят на отношенията. Възможен разрив на стари отношения. Съветът е да не изгаряте всички мостове след себе си. Не вземайте и не давайте дългове, не правете големи покупки и инвестиции. Повишава се количеството на насилие, престъпните действия най-вече на сексуална почва. Жените да избягват да ходят сами късно вечерта, по усамотени места и улици, паркове.

През времето на втората десетдневка противостоенето на Меркурий с Нептун ще затруднява съществено вярната оценка, а грешките могат да бъдат необратими. Може да бъдете подведени с лъжлива информация или да ви измамят по някакъв начин. Не правете вложения и нови инвестиции. Особено помнете периода 06-22 август.

До 22 август Слънцето ще бъде във връзка с Марс в знак Лъв. Този тандем с подкрепата на Юпитер, Сатурн и Уран може да доведат до забележителни резултати в бизнеса и други важни постижения. В събитията решаваща роля ще играе личността на лидера. В ситуацията от планетните аспекти ще се долавя желание за лична активност, предприемчивост, упоритост и желание за себеизявяване. В същото това време съвпада на Слънцето и Марс носи голям потенциал за конфликти, конкуренция, опасност от военни действия, терористични актове, природни бедствия като пожари, вулканична дейност, особено на фона на затъмненията. Границата е много тънка и ако тази енергия не се използва позитивно, причина за конфликти ще има много. Когато разума е замъглен и адреналина е в повече, се активират всички криминални типове и екстремисти.
Бъдете внимателни, когато използвате остри предмети, при шофиране на превозно средство, когато пресичате пътното платно. Не позволявайте на гнева да е водещ в отношенията ви.

На 22 август Слънцето напуска знака Лъв и се премества в знак Дева, а Марс от знака на Лъва прави положителен аспект към Сатурн в знак Стрелец. В някои стани може да има опити за смяна на властта, но не чрез революция и преврат, а по мирен път, пътя на демокрацията. Времето на определените условия. Юпитер в последната седмица на месеца също ще си сътрудничи със Сатурн (закона и властта).

На 24 август Венера ще създаде напрегнат аспект към Уран в Овен. Аспект опасен за любовта и изпитание за здравината на отношенията. Възможни неочаквани скарвания, раздели, прекъсване на връзки. Имайки предвид и затъмненията, това може да е окончателно. За всички, които искат да го избегнат, нека да бъдат по-внимателни, сдържани и предпазливи в отношенията си, готови на компромиси и търсене на прошка.

На следващия ден Сатурн излиза от своята ретроградност и започва директно движение в знак Стрелец.

През месеца има и поддържащи аспекти с позитивно влияние, които в някаква степен ще притъпяват негативните влияния. През август Сатурн ще бъде в тригон с Уран и секстил с Юпитер, а това ще открие нови възможности за предвижване и развитие на проектите, свързани с нови методи и технологии, в сферата на науката, внедряване на научни разработки и съответно някои видове бизнес. Добро време за учените, програмистите и обществените деятели. Положителен ефект от преобразувания.

На мнозина ще им се стори наистина страшен този месец, но измежду многото варианти на ситуации, изобщо не е задължително всичко това да се стовари на главите ви накуп. Това е хороскоп на общата планетарна обстановка и тенденции, важи за целия свят и може изобщо да не ви засегне. Какво би могло на вас да се случи може да покаже само личният ви хороскоп. А ако следвате съветите дадени тук, спокойно можете да се предпазите от неприятности.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
12298 0

Свързани новини

Водещи новини