Облачно и дъждовно

  • 21 ноември 2019 06:57

  • 494
  • 0
Облачно и дъждовно
© pixabay

През започналото денонощие ще е предимно облачно. През нощта валежи ще има в източната половина от страната, а в западната - временно ще спрат и дори облачността ще се разкъса, съобщават от НИМХ.

През деня от юг валежите отново ще се активизират и ще обхванат цялата страна, като по-значителни ще бъдат в Централна и Източна България. С умерен, в източните райони и поречието на Дунав и временно силен източен вятър ще започне да прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са между 7° и 12°, максималните - между 11° и 16°.

Идва дъжд

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, по-значителни в Родопите и Източна Стара планина. Над около 1800 метра ще превалява сняг. Ще духа умерен и временно силен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 8°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд, на повече места и по значителни в следобедните часове. Ще духа умерен и временно силен източен вятър. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 17°. Вълнението на морето сутринта ще е 3, през деня ще се усили до 4 бала.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
494 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини