Прогноза за времето за 7,8 и 9 ноември

  • 06 ноември 2019 11:25

  • 1616
  • 0
Прогноза за времето за 7,8 и 9 ноември
© Getty Images/Guliver (архив)

Над Западна България облачността ще е предимно значителна и на места в северозападните райони, а до вечерта и през нощта срещу петък на повече места в Западна България ще превали дъжд, в отделни райони с гръмотевици.

В източната половина от страната ще продължи да духа умерен, северно от планините и временно силен югозападен вятър, а в Западна България вятърът ще се обърне от запад-северозапад и с него ще проникне хладен въздух. Дневните температури ще бъдат в широк интервал - от 14-16 градуса в крайните северозападни райони до 24-26 в източните райони и северно от планините. Минималните температури ще са между 7 и 12, в източните райони и местата чувствителни на южен вятър - до 16-18 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсвана облачност, намаляваща на места до слънчево. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 21-25. Температура на морската вода е 15-18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще има разкъсана, над масивите от западната половина от страната значителна облачност. На места там ще превали дъжд, а по най-високите части на Рила и Пирин - дъжд и сняг. Ще духа силен, по билата - бурен югозападен вятър, като привечер в ниските планински части вятърът ще се ориентира от запад. Максимална температура на височина 1200 метра около 15, на 2000 метра - около 9.

В петък повече облачност и превалявания ще има на отделни места в северозападните райони и на повече места в Рило-Родопската област; вятърът в Западна България ще е югоизточен, слаб до умерен. Над източната половина от страната ще преобладава слънчево време, с умерен вятър от юг-югозапад и по-високи температури.

В събота ще има променлива облачност, отново по-топло и с повече слънце на изток, а в западните и южните райони на отделни места ще превали дъжд. Дневните температури ще са малко по-ниски.

Най-точната прогноза за времето може да намерите ТУК

Последвайте канала на

БТА
1616 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини