Вижте какво време ни очаква през уикенда

  • 04 октомври 2019 12:37

  • 644
  • 0
Вижте какво време ни очаква през уикенда
© Pixabay

Валежите ще спират, най-късно в източните райони и облачността над цялата страна ще се разкъсва. Ще духа слаб, Източна България до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 5 и 10, в източните райони: 10-15 градуса. Максималните температури ще са между 15 и 20 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, които в следобедните часове ще спират. Ще духа умерен северозападен вятър, който постепенно ще отслабва. Максималните температури ще са между 15 и 18. Температура на морската вода е 21-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна, със слаби валежи от дъжд, главно в Странджа-Сакар. Ще духа до умерен, по високите и открити части силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11, на 2000 метра - около 5 градуса.

През нощта срещу неделя вятърът от северозапад отново ще се усили. На места от запад на изток ще превали, но впоследствие ще започне разкъсване и намаление на облачността.

В неделя ще бъде ветровито, с променлива облачност, на отделни места са възможни краткотрайни превалявания. В понеделник облачността отново ще е по-често значителна и главно в Южна България в следобедните часове ще превалява. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК

Последвайте канала на

БТА
644 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини