Проф. Георги Рачев разкри чака ли ни сняг през октомври

  • 01 октомври 2019 08:00

  • 6047
  • 4
Проф. Георги Рачев разкри чака ли ни сняг през октомври
© Нова телевизия

Няма да има сняг през октомври, първите снеговалежи се очакват в началото на месец ноември. Това заяви климатологът проф. Георги Рачев в сутрешния блок на Нова телевизия.

"В четвъртък температурите ще паднат  до 16 градуса. Няма да са толкова трагични градусите. Есента е златна. Октомври не обещава сняг. Есента ще е по-топла с един градус от нормалното", каза още той.

"В България е много сухо и продължава засушаването, валежите бяха и са под нормата. Очаква ни топла зима за Европа и нормална за България. Ще бъде малко по-топло от нормалното. Валежите ще бъдат около нормата", допълни климатологът.

"Грета Тунберг представлява едно явление, което разбуни духовете. Тя трябва да отиде на училище и да беседва със съучениците си като едно 16-годишно момиче. Ние имаме проблем, но не можем да се борим с климатичните промени. Преувеличен е начинът, по който се поднасят те. Не може едно дете, без ясно изразена визия и ценности, да излиза и да казва, че сме ѝ откраднали детството", допълни Рачев.

"Можем да живеем в по-чиста планета, по-добре и по-богато и без да се връщаме по дърветата", завърши проф. Георги Рачев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
6047 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Опорен суджук

2019.10.01 | 10:16

4

И тоя станА специалист по всичко, като проф. Мишо Константинов.

Българин

2019.10.01 | 09:11

3

Защо въобще го канят тоя тупан , като нищо досега не е познал относно времето ?! Дървен философ !

оцелял от "градежа" СДС-арски българин

2019.10.01 | 09:01

2

Много умен човек! Но ГЕРБ-ерасите са заети в по-важни дела и едва ли ще прочетат думите му, камо ли да вникнат в съдържанието им и да поразсъждават над смисъла на живота.

2019.10.01 | 08:29

1

Този започна да прилича на Минчо Празников. Очаквам за осигури хубаво време за премиера, когато тръгне на някъде.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини