Проф. Рачев: Следващата седмица по морето се очакват тропични нощи

  • 17 юни 2019 08:23

  • 8581
  • 0
Проф. Рачев: Следващата седмица по морето се очакват тропични нощи
© Нова телевизия

Следващата седмица по морето се очакват тропични нощи. Минималните температури ще са над 20 градуса. В края на седмицата пък ще има и тропични дни с максимални температури над 35 градуса. Такава прогноза направи в сутрешния блок на Нова телевизия климатологът проф. Георги Рачев.

Той допълни, че в Бургас максималните температури до края на месеца ще са между 27 и 30 градуса. Минималните температури ще са над 24. Такава ще е и температурата на водата.

Лятото е най-дългият сезон в България. По някои показатели лятото е настъпило още през май. На 23 юни ще превалява в София и Западна България. Това е типично време за юни, коментира проф. Рачев.

По думите му през юли ще има повече валежи в Западна България от нормалното. В източната част по-малко. По-хладно ще е в Северна България. Очаквам лято с нормални и по-високи от нормалните температури, като над Западна България валежите ще бъдат повече, обясни още климатологът.

От 2000 година насам не сме имали студено лято, заяви още той и допълни, че времето все още е много влажно. Именно за това посъветва възрастните хора да си стоят вкъщи в часовете от 13 до 18 часа.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8581 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини