Живакът удря 34 градуса днес

  • 15 юни 2019 06:25

  • 1967
  • 0
Живакът удря 34 градуса днес
© Pixabay

Днес ще преобладава слънчево време, след обяд с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 29 и 34 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките.

Ще духа слаб, в източните райони - до умерен североизточен вятър. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за юни - слабо ще се понижи.

Над Черноморието още от сутринта ще има временни увеличения на облачността. В следобедните часове ще се развие и купеста облачност, но само на отделни места, главно по южното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 26-29 градуса. Температурата на морската вода е 23-24 градуса, само на север от нос Калиакра е около 20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен, а по билата и временно силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 23 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК

Последвайте канала на

БТА
1967 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини