С какво време идва пълният с празници април?

  • 27 март 2019 11:13

  • 11815
  • 0
©

Тази зима е била с около 0,7 градуса по-топла от нормалното, което не е малко за трите месеца. Пролетта се очертава да бъде също по-топла от нормалното - в рамките на до 1 градус. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.

До този момент март месец е убийствено топъл – средната месечна температура на места е до 4,5 градуса над нормата, добави той.

До края на месеца ни очаква едно нормално мартенско време, което, на фона на много топлите дни, ще ни се стори като студено. Но то няма да е студено, а ще бъде съвсем в рамките на март месец, заяви проф. Рачев.

Месецът си отива с валежи под нормата. Сигурно няма да изпълним и половината от месечната норма на валежите, добави той.

Април месец се очаква да бъде малко по-топъл от нормалното, с малко повече от половин градус, но също така с под нормални валежи, прогнозира климатологът.

По думите му винаги има вероятност за крайни прояви на времето през април, като обилни валежи, снеговалежи, ниски температури, слана, мраз. Това нещо може да го очакваме през април, като обикновено прогнозата е седмица преди евентуалното събитие, посочи проф. Рачев.

За Лазаровден и за Цветница ще има малко валежи, особено в следобедните часове. За Великден прогнозата засега е, че почти всеки ден ще вали в отделни части на България. Петък и събота слабите валежи ще бъдат в Източна България, а неделя и понеделник валежите ще бъдат предимно в западната половина. Валежите ще бъдат малко и главно в следобедните чаасове, но са налице. Ще има много слънце, но ще има и превалявания във всичките почивни дни, каза още проф. Георги Рачев.

Най-точната прогноза за времето може да намерите тук

По публикацията работиха Галя Георгиева и Константин Веков

Последвайте канала на

Novini.bg
11815 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини