Понижението на температурите ще продължи

  • 12 март 2019 09:46

  • 1011
  • 0
Понижението на температурите ще продължи
© Pixabay

Понижението на температурите ще продължи през днешния ден, 10-15 см ще бъде снежната покривка в Северна България. Това каза пред Радио „Фокус“ синоптикът Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология.

По думите ѝ през последните часове най-голямо количество валежи е отчетено в Лом. По-късно в Северна България и предбалкана дъждът ще премине в сняг с условия за навявания, обясни тя. Добрата новина е, че динамичното лошо време у нас бързо ще отмине, увери Стойчева.

„Тази обстановка бързо ще приключи и още през предстоящата нощ навсякъде валежите ще спрат. Утре облачността ще се разкъса и временно ще намалее до слънчево. Вятърът ще отслабне, без да стихва. Ще има отрицателни температури сутринта, без те да са по-ниски от -3/-4 градуса. Ще има значение обаче за културите, на които студеното време оказва влияние. В четвъртък и петък очакваме ново смущение, което да премине през страната ни, но то няма да бъде със съществено понижение на температурите, даже напротив. В повечето райони ще превали слаб дъжд. В края на седмицата ще започне затопляне, като температурите много бързо ще се повишат- дневните ще надхвърлят 15-20 градуса, каза още Анастасия Стойчева. Тя добави, че времето до края на месец март остава динамично.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК

Последвайте канала на

Десислава Станева
1011 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини