Времето остава почти пролетно

  • 19 февруари 2019 22:22

  • 1139
  • 0
Времето остава почти пролетно
© pixabay

През нощта ще е предимно ясно и в повечето райони ще е тихо. До сутринта на места в низините, по морския бряг и поречието на Дунав ще се образуват краткотрайни мъгли. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°.

Утре отново ще бъде слънчево. Още сутринта в Дунавската равнина, а до края на деня и в останалата част от страната ще се появи до умерен запад-северозападен вятър. Привечер от север ще се увеличи високата облачност – ще бъде незначителна. Максималните температури ще са предимно между 12° и 17°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца; през деня няма да се променя съществено, привечер ще започне да се повишава, показва прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта на много места видимостта ще е намалена. Преди обяд ще е почти тихо, след пладне – със слаб запад-северозападен вятър. Максимални температури от 10-11° в северните, до 15-16° в южните райони. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще се обърне от север-северозапад и ще се усили; ще бъде умерен, по високите и открити части и временно силен. Дневните температури малко ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

В четвъртък облачността ще се увеличава и вплътнява, минималните температури ще са малко по-високи, дневните слабо ще се понижат. В петък още сутринта от северозапад ще завали дъжд, в планините - сняг. До вечерта валежите ще обхванат цялата страна. По-късно през деня вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и рязко ще застудее. С понижението на температурите още след обяд в североизточните райони, а през нощта срещу събота навсякъде дъждът ще премине в сняг, но до сутринта в повечето райони валежите ще спрат. В събота ще е без съществени валежи, над Северна, по-късно и над Западна България ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността, над Южна ще остане значителна.

Вятърът в западната половина от страната ще отслабне чувствително. Ще е доста студено, като и максималните температури ще са под 0°.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1139 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини