Затопля се, до 13 градуса утре

  • 09 февруари 2019 20:48

  • 2322
  • 0
Затопля се, до 13 градуса утре
© Novini.bg

През нощта ще е ясно. Около полунощ от запад ще се появи предимно висока облачност, която до края на деня ще обхване цялата страна. Утре ще преобладава слънчево време, в сутрешните часове и преди обяд на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 8° и 13°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е близко до средното за месеца. Това съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирана от "Фокус". 

По Черноморието ще преобладава слънчево време, но по-късно през деня ще се появи предимно висока облачност. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който около обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 7° и 9°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-югозапад. Температурите ще се повишават и максималната на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

Седмицата ще започне с високи за февруари дневни температури – максималните в по-голямата част от страната ще бъдат между 11° и 16°. Минимални – между минус 2° и 3°. Ще преобладава слънчево време, но преди обяд на места в низините и котловините ще има условия за мъгли. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и след обяд в Източна България и по северните склонове на планините временно ще се усили. По-късно през деня облачността от запад ще се увеличава и вплътнява.

Привечер и през нощта срещу вторник и във вторник, с преминаването на бърз студен атмосферен фронт, на места от запад на изток ще превали дъжд, в планините - сняг. От запад-северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух и още през нощта срещу вторник във високите котловинни полета на Западна България, в Предбалкана, а през деня във вторник и в Лудогорието, дъждът ще премине в сняг. По преминаването на самия фронт валежите ще са временно интензивни, но значителни количества не се очакват. В сряда вятърът ще се обърне от север и от североизток. Застудяването ще продължи. Ще има и превалявания от сняг, с по-голяма вероятност в планинските райони и в Североизточна България.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2322 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини