Февруарската пролет свършва, връщаме се към зимата

  • 05 февруари 2019 07:04

  • 38794
  • 2
Февруарската пролет свършва, връщаме се към зимата
© pixabay

Времето днес ще е облачно. На места сутринта ще има мъгли. На юг облачността ще се разкъса в хода на деня, но вечерта отново ще се уплътни. Валежи не се очакват.

Температурите остават високи – между 6 и 9 градуса в Северна и между 10 и 15 градуса в Южна България, съобщава НИМХ.

В планините ще бъде облачно. Над Рило-Родопския масив облачността ще се разкъса през деня. Възможни са слаби превалявания от сняг след обяд в западните части на Стара планина. Средиземноморският циклон, от който очакваме разваляне на времето в следващите дни, днес ще обхване територията на Гърция. Очакват се обилни валежи, силни ветрове, гръмотевични бури и градушки в централната и южната част на страната. Обявени са предупреждения с червен код за опасно време. У нас валежите ще започнат утре в следобедните часове в Южна България. В началото ще завали дъжд, а постепенно с падането на температурите дъждът ще преминава в сняг.

В четвъртък ще превали сняг и в Северна България, но трайна снежна покривка не се очаква. Захлаждането обаче ще го усетим, тъй като дневните температури ще се върнат към своите зимни стойности – между 3 и 4 градуса. Студената вълна ще ни държи почти до края на седмицата.

13 от измервателните станции в страната отчитат мръсен въздух през нощта и рано тази сутрин. Два пъти над нормите остава концентрацията на фините прахови частици в Пловдив. Очаква се вятърът в източна България днес да раздвижи атмосферата и да намали замърсяването.

Най-точната прогноза за времето може да намерите тук.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
38794 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
BNM1

2019.02.06 | 10:59

2

Google вече плаща 23859-32746 долара на месец за онлайн работа от дома си. Много съм щастлив, защото трябва да печеля много пари у дома и да получа $ 7642 на седмица. всеки може да върши тази работа и да получава повече приходи онлайн в непълно работно време.

просто следвайте уебсайта.....>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

България има пари да си изплати всички дългове!

2019.02.05 | 14:52

1

Видео Източник: ютюб [ Бно Шипка! Плейлист ]

https://bit.ly/2PLsHi5

Добави коментар

Водещи новини