Ето какво време ни очаква в първия ден на февруари

  • 31 януари 2019 11:19

  • 557
  • 0
Ето какво време ни очаква в първия ден на февруари
© Pixabay

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за януари. През деня ще се задържи почти без промяна, информира БТА, цитирайки НИМХ.

През нощта от запад облачността ще продължи да се разкъсва и намалява. По-значителна облачност и превалявания ще има все още над източните райони от страната, но до сутринта и там валежите ще спрат, а облачността ще намалее.

Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, по морския бряг - до 6-7 градуса, а в София - около нула градуса.

Утре ще бъде предимно слънчево, но след обяд над Западна България ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта почти ще стихне. Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса, в северозападните райони - малко по-ниски, а в София - около 9 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. В сутрешните часове по северното крайбрежие все още ще има значителна облачност, но тя бързо ще намалее. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта почти ще стихне. Максималните температури ще бъдат 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 6-7. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен западен вятър. Максималните температури на 1200 метра ще са около 6 градуса, а на 2000 метра - около минус 1 градус.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.

Последвайте канала на

Десислава Станева
557 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини