Температурите скачат до 20 градуса през седмицата

  • 28 януари 2019 09:47

  • 8212
  • 1
Температурите скачат до 20 градуса през седмицата
© Pixabay

Днес времето ще ни даде кратка глътка въздух след последните валежи. Сутринта почти навсякъде около реките и по-големите водоеми се очаква мъгла, която в Северна България и особено около река Дунав ще се задържи дълго, почти през целия ден. През деня облачността ще става значителна над цялата страна. Слаби валежи от дъжд са възможни през деня в района на Кърджали, а слаб сняг ще прехвърчи в най-северозападните райони, съобщава Нова телевизия.

По-осезаем вятър ще има днес в източната половина на страната. Поривите ще достигат 20-30 километра в час в областите Хасково, Кърджали и в Североизточна България. Температурите през деня – студено в Северозападна България със стойности между 1 и 3 градуса, 10-12 градуса в Предбалкана и Югоизточна България.

В планините – променлива облачност и силен вятър със скорости до 50-60 километра в час. В планините на Южна България снежната покривка навсякъде е значителна – над 100 сантиметра след последните валежи.

В следващите дни времето ще е непостоянно и динамично. Два по-слабо изразени циклона ще преминат над страната от югозапад на североизток. Вторник и сряда - превалявания в Западна и Централна България. Сняг се очаква отново в Рило-Родопската област и планинските масиви на Западна България.

Меко време до края на седмицата. Средните дневни температури ще са високи, особено в Предбалкана и Източна България. През почивните дни се очакват стойности почти до 20 градуса в Предбалкана, около Черноморието и на югоизток.

В следващите дни се очаква повишаване на речните нива на реките около Смолян (река Черна) и Рудозем (река Елховска). А по поречията на Места и притоците ѝ - Неврокопска и Туфча са възможни поройни наводнения.

В 7 града на страната въздухът рано тази сутрин е с концентрация на фини прахови частици над нормата - в София, Русе, Горна Оряховица, Шумен, Варна, Пловдив и Смолян. Станциите в Горна Оряховица и Смолян отчитат стойности почти 2 пъти над среднодневните норми.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8212 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stamat

2019.01.28 | 14:34

1

Айде намалете малко фитила с тези около 20 градуса!

Добави коментар

Водещи новини