Какво време ни чака по Коледа и Нова година? (видео)

  • 03 декември 2018 09:13

  • 12608
  • 0
Какво време ни чака по Коледа и Нова година? (видео)
© Pixabay

За тези, които са много нетърпеливи, мога да кажа отсега, че дългосрочните прогнози за празниците дават топло и невалежно време и за Коледа, и за Нова година. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.

По високите планини ще има сняг, но в равнините, поне от визията на днешния ден, сняг няма да има. Нищо чудно нещата да се променят, защото тази студена вълна, която леко ни близна, не нахлу съвсем директно в България, може да се случи по всяко време, защото природата е такава – хаотична и доста непредвидима, но засега основните метеоцентрове дават топло и безснежно време за празниците, особено за Нова година, разкри проф. Рачев.  

В момента прогнозата, с около 60% вероятност, е за нормална зима, около 30% е вероятността зимата да бъде с температури с 1 градус средно по-високи за цялата зима. Остават едни 10%, от които 5% е вероятността зимата да бъде по-студена с около 1 градус, и другите 5% са зимата да бъде по-топла с повече от 2 градуса. Така че по-голяма е вероятността зимата да бъде нормална, малко по-топла от това, което е било през последните 30 години. По отношение на валежите, декември месец е с по-малко валежи, докато януари и февруари са с нормални и по-високи от нормалните валежи, заяви още климатологът.

Какви ще са условията за ски в планините и повече за природните бедствия на Балканите – вижте във видеото какво още каза проф. Рачев:

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК

По публикацията работиха Галя Георгиева и Константин Веков

Последвайте канала на

Novini.bg
12608 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини