Утре - предимно слънчево

  • 09 октомври 2018 19:36

  • 7249
  • 0
Утре - предимно слънчево
© Pixabay

Утре ще бъде предимно слънчево. До обяд видимостта в равнините ще се подобри, а ниската облачност ще се разкъса. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 20° и 25°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за октомври и още малко ще се повиши. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН, цитирани от Фокус. Над Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла.

След обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°-21°. Температурата на морската вода е 20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще е слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра около 8°.

През следващите дни над по-голямата част от страната по-често ще преобладава слънчево време. Ще има и временни увеличения на облачността, по-съществени в четвъртък, когато и вероятността за превалявания, главно в югоизточните райони, е по-голяма.

Сутрин на места в низините и котловините, с по-голяма вероятност в източната половина от страната, ще има условия за ниска облачност или мъгла. В нощните часове и рано сутрин ще бъде почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България - до умерен североизточен вятър.

Преобладаващите минимални температури ще са между 4° и 9°, по-високи по Черноморието, а максималните - предимно между 19° и 24°, в събота слабо ще се понижат.

Последвайте канала на

Нора Виткова
7249 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини