Ето какво ще е времето днес

  • 24 септември 2018 06:28

  • 3823
  • 0
Ето какво ще е времето днес
© Pixabay

Преди обяд ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа югозападен вятър и повишението на температурите ще продължи.

Около и след обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили до 15-20 м/сек. и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и на места от запад на изток ще превали дъжд с гръмотевици. Към 15 часа температурите ще бъдат в широк интервал от 18-20 градуса в северозападните райони до 32-34 градуса на места в източната половина от страната.

Облачността ще е променлива и по самото преминаване на студения атмосферен фронт само на отделни места краткотрайно ще превали. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 23 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

Жълт код за силен вятър е обявен в 23 области в страната.  В областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Варна, Стара Загора, Габрово, Търговище, Шумен, Русе, Силистра, Благоевград, Кюстендил, София-град, София-област, Добрич, Разград, Сливен, Пазарджик, Перник през втората половина на деня ще се усили северозападният вятър. Средната му скорост ще е между 14 и 19 м./сек. като в областите Кюстендил и Благоевград поривите ще достигат до 22 м./сек., в областите Плевен, Велико Търново, Габрово, Видин, Монтана, Враца, Русе и Ловеч поривите ще са до 24-25 м./сек., а в областите Добрич, Варна, Шумен, Силистра, Разград, Сливен и Търговище поривите ще достигат до 22-24 м./сек.

Последвайте канала на

БТА
3823 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини