Ето какво време ни очаква през следващите дни

  • 07 юли 2018 13:09

  • 12978
  • 0
Ето какво време ни очаква през следващите дни
© Pixabay

През следващото денонощие над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. В много райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, през деня са възможни и градушки. На повече места и по-интензивни ще са явленията в Северна България и Родопите, информира БТА, цитирайки НИМХ-БАН.

Ще се появи слаб до умерен северозападен вятър и с него ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури в повечето места ще са между 22 и 27 градуса, в крайните югозападни и югоизточни райони, където ще има повече слънчеви часове - до около 30 градуса.
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още малко ще се понижи.
Над Черноморието облачността ще е променлива, с повече слънчеви часове преди обяд. След обяд на отделни места, главно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Максималните температури на въздуха ще са 25-28 градуса. Температурата на морската вода е 24-25 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.
В планините времето ще е облачно и дъждовно. Ще се развиват гръмотевични бури. Ще е по-хладно с максимална температура на височина 1200 метра - около 17 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.

В понеделник и вторник валежите ще продължат. Първия ден ще са из цялата страна, в много райони все още ще са интензивни. Втория ден в Южна България, с изключение на Рило-Родопската област, ще намалеят, в Северна отново ще са на много места. Ще бъде сравнително хладно, с преобладаващи максимални температури между 22 и 27 градуса.

Последвайте канала на

Десислава Станева
12978 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини