Синоптик разкри с какво време идва лятото

  • 18 юни 2018 07:58

  • 10938
  • 1
Синоптик разкри с какво време идва лятото
© pixabay

През следващите дни от седмицата – без сряда, дъждовете ще продължат. Във вторник валежите ще са на по-малко места, а в сряда ще има само в отделни райони в планините. Това каза Анастасия Стойчева, синоптик в Националния институт по хидрология и метеорология, в ефира на БТВ.

По думите й сряда ще е най-сухият ден, а температурите ще се повишат. "В равнинната част от страната термометрите ще се покачат до над 30 градуса", посочи тя. По-съществени ще са валежите в Гърция и Турция. До края на месеца по-стабилен е сигналът, че температурите у нас ще са по-високи – близки до нормите и малко по-високи от обичайните, каза Анастасия Стойчева.

Иначе продължаваме в същата циркулация, при която в отделни райони се изливат значителни количества валежи за кратко време и са придружени с градушки. Те ще са главно в следобедните часове, допълни синоптикът.

През лятото очакванията са като цяло температурите да са около и малко над нормите през повечето месеци, докато валежите ще остават малко под нормите.

Стойчева каза още, че на 21 юни от НИМХ готвят протест. "Останахме недофинансирани. По този повод на 21 юни ние планираме организиран протест. Службата трябва даб ъде достатъчно обгрижвана. Не бива да загива тази дейност".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10938 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Р. Стоичкова

2018.06.19 | 12:49

1
Подкрепям протеста!

Добави коментар

Водещи новини