Иде ли пролетта с Цветница? (видео)

  • 28 март 2018 09:18

  • 22873
  • 1
Иде ли пролетта с Цветница? (видео)
© Novini.bg

Повече от една седмица продължи сериозното захлаждане. През целия месец времето беше аномално - в Северозападна България през март месец да има почти 30 дни със снежна покривка, не е било от много години. Това каза пред Novini.bg климатологът доц. Георги Рачев.

От утре температурите ще бъдат високи дори за март месец – 12-15 градуса, а в южните райони на България и до 20 градуса. Най-топло ще бъде в петък и в събота, когато температурите ще бъдат твърдо над 20 градуса, прогнозира той.

За уикенда, точно в неделя ни чака понижение на температурите и дъжд. След това от понеделник, през Страстната седмица ни очаква топло време, с температури над 20 градуса и сравнително сухо време, заяви доц. Рачев.

Пролетта идва – на Цветница и в София ще има разлистили се върбови клонки. Зелените растения вече образуват листа, пъпките са налице, така че това си е пролет – малко хладна за март месец, но такъв е климатът на България, няма нищо трагично в това, коментира климатологът.

Март месец си отива с двойна норма на валежите на много места, а в редица райони имаме три пъти месечната норма на валежите, добави той.

Април и май месец, поне в дългосрочен план, се очертава да бъдат нормални в температурно отношение и нормални по отношение на валежите, каза още пред Novini.bg доц. Георги Рачев.

По публикацията работиха Галя Георгиева и Константин Веков


Последвайте канала на

Novini.bg
22873 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.28 | 12:52

1
Докато търпи седесаро-мутроидите пролет за нас няма да дойде. В Румъния ги опандизиха, Путин ги трови, а тук гинем от глад.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини