Климатолог: Септември си отива с много хубаво време, топъл ще е и октомври (видео)

  • 28 септември 2016 09:15

  • 30630
  • 1
Климатолог: Септември си отива с много хубаво време, топъл ще е и октомври (видео)
© Novini.bg

Есента ще бъде малко по-топла и малко по-суха в сравнение с последните 30 години. Това каза пред Novini.bg климатологът доц. Георги Рачев.

Септември си отива с много хубаво време – особено от до вторник ни очакват типично летни температури, като последната лястовица на отиващото си лято. В неделя и понеделник температурите ще достигнат типични летни стойности от 30 градуса, а в района на Сандански и Петрич и над 30 градуса. Ще изпратим месеца с топло и сухо време. За разлика от последните години, септември си отива с много малко валежи. Сутрините ще бъдат доста хладни, което показва, че в края на краищата сме в есента, прогнозира експертът.

Очакваме октомври да е относително топъл с температури с 1-2 градуса по-високи от нормалното и с по-малко валежи, заяви още доц. Георги Рачев.

Последвайте канала на

Novini.bg
30630 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.03 | 10:04

1
едни от многото бюджетни паразити....спокойно може да си минем и без тия празни приказки, както и без малоумните ТВ предавания с реклами на 15 минути, както и без БАН, ДКЕВР, НЕК....и всички кръвосмучещи боклуци, заради които няма пари за хорицата без дом, храна и дрехи...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини