Опасни жеги в 8 области

  • 24 юли 2015 07:20

  • 2137
  • 0
Опасни жеги в 8 области
© Getty Images/Guliver

Жълт код е обявен за 24 юли в 8 области на Северна и Югозападна България заради опасно високи температури, сочи справка в сайта на НИМХ-БАН, съобщава Дарик.

Кодът е в сила за областите: Видинска, Монтанска, Врачанска, Ловешка, Плевенска, Великотърновска, Русенска и Благоевградска. За останалата част от страната обявеният код е зелен.

Над страната времето ще се задържи слънчево и горещо. Купеста облачност ще се образува в следобедните часове над планините от Западна България. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от изток. Максималните температури ще са между 32° и 37°, по Черноморието около 28°, в София около 32°.

Времето в планините ще се задържи топло и предимно слънчево. Купеста облачност ще се образува в следобедните часове главно над планините от Западна България. Вятърът по билата ще е до умерен, предимно от изток.

По Черноморието ще е слънчево. Вятърът ще е от изток-североизток, след обяд до умерен. Температурите след обяд ще достигнат до около 28. Вълнението ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е от 23°-24° по северното, до 26°-27° по южното крайбрежие.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2137 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини