Жълт код в 14 области заради жеги

  • 09 юли 2015 06:53

  • 1755
  • 0
Жълт код в 14 области заради жеги
©

Жълт код е обявен за 14 области в Централна, Северна и Южна България заради високи температури. Кодът е в сила за областите Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Старозагорска, Сливенска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Силистренска.

В тези области времето ще бъде горещо с максимални температури между 35 и 38 градуса. През деня над по-голямата част от страната ще се задържи слънчево и горещо.

Сутринта температурите ще бъдат около 20 градуса. След пладне в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад-запад, ще се усили и с него ще прониква по-хладен въздух.

Над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Подобни явления ще има през нощта и на места в централните части от страната.

Дневните температури в северозападните райони ще се понижат с 3-5 градуса, докато в останалата част от страната максималните ще са все още доста високи - между 33 и 38 градуса.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1755 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини