Май пристига с дъждове и ниски температури

  • 30 април 2015 06:36

  • 5266
  • 1
Май пристига с дъждове и ниски температури
© Getty Images/Guliver

Дългоочакваното топло и слънчево време ще се отложи, тъй като месец май ще дойде с дъждове и ниски температури, а слънцето ще остане мираж. Това прогнозират метеоролозите, които са направили анализите си на база на снимките от сателитите, пише "Новинар".

Очаква се в по-голямата част от страната термометрите да показват между 16 и 18 градуса, а по Черноморието и във високите полета между 14 и 16. В планините традиционно ще е с няколко градуса по-хладно.

Въпреки това не са изключени жеги от над 30 градуса чак към края на месеца. Началото на май ще е предимно облачно. Очакват се дъждове на много места, но те ще са краткотрайни и ще отминават бързо. Въпреки това ще са придружени от гръмотевици, които могат да се окажат опасни за хората и животните на открито.

Леко затопляне се очаква от 4 до 7 май.

Синоптиците обаче предупреждават, че навръх Гергьовден може да превали и да развали софрите, които са опънати по дворовете. Това ще е предвестник и за следващия хладен период.

Времето по-скоро ще наподобява есен и по нищо няма да предвещава, че идва лятото. Фермерите трябва да внимават за градушки и по възможност да положат усилия, за да предпазят продукцията си.

През третото десетдневие не се очаква осезателна промяна. Облаците над страната няма да бъдат издухани от мощни циклони и ще се задържат почти до края на месеца. Температурите съвсем слабо ще се повишат, но ще останат по-ниски от обичайните.

Последвайте канала на

Нора Виткова
5266 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
natali

2015.04.30 | 09:44

1
Регистрирай се тук http://bit.ly/1DHPcb6 Благодаря :)

Добави коментар

Водещи новини