Административният съд в Сливен потвърди избора за кмет на община Твърдица

  • 22 ноември 2019 12:58

  • 340
  • 0
Административният съд в Сливен потвърди избора за кмет на община Твърдица
© wikipedia

Административният съд в Сливен потвърди решението на Общинска избирателна комисия - Твърдица, с което е обявен изборът за кмет на Община Твърдица, съобщават на сайта на съдилището.

Делото е било образувано по жалба на кандидат за кмет, който е оспорил избора на избрания за втори мандат кмет на общината Атанас Атанасов. Решението може да бъде обжалвано пред ВАС в седемдневен срок.

Вижте какви са окончателните резултати от балотажа

От Административния съд съобщиха още, че са потвърдили избора и на кмет на сливенското село Гергевец, който също бе обжалван от опонент на избрания кмет. В съда разглеждат и дело за избора на общински съветници в областния град Сливен, който се оспорва от представители на три партии и местни коалиции.

ЦИК обяви окончателните данни за балотажа на местните избори

Увеличен бе срокът за повторното броене на бюлетините до 12 декември, защото комисията по преброяване е успяла да преброи едва една трета от чувалите. Следващото дело е насрочено за 16 декември. Повторно преброяване на бюлетините има и в сливенското село Бяла, където се оспорват резултатите от избора на кмет на втори тур.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини