Административният съд потвърди изборните резултати за общински съветници в Ружинци

  • 19 ноември 2019 11:45

  • 339
  • 0
Административният съд потвърди изборните резултати за общински съветници в Ружинци
© Община Ружинци

Административният съд във Видин потвърди изборните резултати за общински съветници в Ружинци и отхвърли жалбата на коалиция "БСП за България", за тяхното касиране, съобщават от съдебната институция.

В жалбата си от коалиция "БСП за България" твърдят, че изборите за общински съветници в община Ружинци са извършени при съществени процесуални нарушения, които опорочават проведения избор и обявения изборен резултат. По делото беше назначена и съдебно-математическа експертиза, заключението на която, съдът е приел частично като обективна и компетентно изготвена. Извършена е и проверка за законосъобразност на решението на ОИК - Ружинци от 28 октомври, която е потвърдила спазване на административно-процесуалните правила, за избиране на общински съветници от проведените избори.

Във Видинска област най-висока е избирателната активност в Община Макреш, най-ниска е в Община Видин

Решението на съда подлежи на обжалване пред Върховен административен съд в седемдневен срок от съобщаването му на страните.

В община Ружинци от 11-местния Общински съвет след проведените избори партия ГЕРБ има избрани 7, а Нова алтернатива - 4-ма съветници.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
339 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини