Намалиха наполовина присъдата на пиян шофьор, убил баща на две деца на пътя

  • 05 ноември 2019 10:13

  • 723
  • 1
Намалиха наполовина присъдата на пиян шофьор, убил баща на две деца на пътя
© Нова телевизия

На втора инстанция присъдата на 18-годишен пиян шофьор, убил баща на две деца при катастрофа, е намалена почти наполовина. След инцидента младежът получи условна присъда. Близките на загиналия се съмняват дали ще има справедливо наказание за пияния шофьор.

Семейството на Кенан Ибрямов няма спокойствие след смъртта на 32-годишния мъж. Техният живот се преобръща на 3 ноември 2017. Късно вечерта Кенан отива да вземе своите родители от Шумен. На няколко километра преди града в неговата кола се удря друга. 

Според данните от техническата експертиза ударът е с над 90 км/ч, въпреки че на мястото има ограничение от 60. 18-годишният шофьор, който взел наскоро книжка, пък е пиян. Той навлиза в насрещното, а жестокият сблъсък погубва Кенан. Следва дело, а младият шофьор получава условна присъда. След обжалване делото е гледано отново. Този път съдът налага 4-годишна ефективна присъда. Апелативният съд във Варна я редуцира на 2 години и 4 месеца.

Семейството на Кенан Ибрянов ще обжалва решението, като настоява за справедливост, съобщава Нова телевизия.

Последвайте канала на

Novini.bg
723 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
к

2019.11.05 | 14:33

1

Защо не, нали никой от тия с тогите не иска да има кой да отглежда деца в България. Да му дадат и медал на пияния пикльо.

Добави коментар

Водещи новини