Предадоха на съд двама извършители на убийство в Горна Оряховица

  • 04 ноември 2019 14:40

  • 1017
  • 0
Предадоха на съд двама извършители на убийство в Горна Оряховица
© gettyimages

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже за извършено убийство на скитник, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Обвинението срещу двамата с инициали А.Х. и Д. Д. е за това, че за времето от 26 април 2019 г. до 30 април 2019 г. в гр. Горна Оряховица в необитаема сграда на ул. „Отец Паисий Хилендарски” в съучастие умишлено убили лице с инициали Д. Й. от гр. Левски. Престъплението е извършено чрез нанасяне на множество удари с юмруци и ритници в областта на главата и тялото на пострадалия, с което му причинили несъвместима с живота открита черепно-мозъчна травма. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, изразяваща се в причиняването на множество травми в областта на гръдния кош, корема и крайниците, при което последният е изпитвал мъчителна болка.

Обвиняемите били приятели и водели скитнически начин на живот, като обитавали изоставена сграда в гр. Г. Оряховица, където от началото на 2019 г. живеел и пострадалият Д. Й. В началото на април 2019 г. обвиняемият А. Х. решил да вземе от Д. Й. мобилния му телефон под предлог да го ползва и после да го заложи срещу пари.

На 1 април 2019 г. поискал телефона от пострадалия, за да го ползва и веднага след като го взел, заедно с Д.Д. отишли до заложна къща, и го заложили срещу 30 лв. С взетите пари двамата обвиняеми си купили цигари и алкохол.

В края на април 2019 г., пострадалият настойчиво си поискал за пореден път мобилния телефон от А. Х., който отговорил ядосано, че няма да го върне, защото го е заложил. В резултат на това между двамата избухнал скандал, в който се намесил и обвиняемият Д. Д. Ядосани обвиняеми започнали да нанасят удари на пострадалия. Жестокият побой продължил докато Д. Й. спрял да дава признаци на живот. След това обвиняемите се измили и преоблекли, опитали се да заличат следите, като А.Х. взел и скрил част от личните вещи на убития, а Д. Д. изхвърлил личната му карта, за да не може да се разбере кой е убитият, след което двамата избягали.

По искане на прокуратурата обвиняемите са с взети мерки за неотклонение задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1017 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини