Обвиненият във футболно хулиганство: Близнакът ми беше на мача, не аз

  • 18 октомври 2019 14:55

  • 4638
  • 12
© bulphoto

Софийски районен съд уважи искането на Софийска районна прокуратура и наложи мярка „задържане под стража“ на Цветан Гечев, обвинен във футболно хулиганство. Така 18-годишният младеж бе оставен в ареста, предаде репортер на Novini.bg.

Заради деянието, Гечев е заплашен с до 5 години затвор.

Самият Цветан обяви пред Софийски районен съд, че е невинен, не се чувства виновен, защото не е бил на мач. „Имам брат-близнак, който беше на мача. Даже нямах никаква представа, за тази футболна среща“.

Той обясни, че брат му е отишъл да си признае, но са го изгонили. Заедно с неговия защитник, поискаха брат му да даде показания, но му бяха отказани. Той поиска по-лека мярка.

От Софийска районна прокуратура настояха за най-тежката мярка, тъй като събраните до този момент доказателства сочат, че именно Цветан е извършвал непристойните действия по време на двубоя България-Англия. Прокуратурата се позовава на разпит на свидетели и на лицево разпознаване. Освен това Цветан имал влязла в сила присъда, имал и друго досъдебно производство и има реална опасност да извърши и друго престъпление.

Защитата на Гечев оспори искането на прокуратурата, поиска и по-лека мярка. Обясни, че Цветан е трудово ангажиран и представи трудов договор. Не се съгласи, че той може да извърши друго престъпление. Имал постоянен адрес и с по-лека мярка може да съдейства на разследването.

След като чу страните, съдията постанови мярка зад под стража, която може да се обжалва в тридневен срок.

Пред залата бяха близки на Цветан, брат му, приятелката му Гергана, както и нейният баща. Те изложиха различна версия:

Брата-близнак на задържания, заяви пред журналисти, че е отишъл в Първо районно, за да каже, че е бил той на стадиона, но са го излъгали, че брат му вече си е признал. „След това дойде някакъв и каза: „Можеш да си ходиш“. Брат ми беше при гаджето си. На мача просто помахах на един приятел“, заяви Димитър Гечев.

Бащата на приятелката на Цветан потвърди, че той е бил в дома им по време на мача. „Аз лично им сготвих“, категоричен бе мъжът. Той добави, че щели да го разпитват в понеделник, въпреки че делото е днес. Мъжът се представи като Георги Пайталов.

На въпрос дали е псувал, младежът заяви, че е нормално да псуваш, когато падаш със шест на нула. Той изрази готовност да се подложи на детектор на лъжата.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4638 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Георги Петков

2019.10.19 | 04:20

12

Заради такива като тоя и приятелката му, дето е нямало смисъл дори да се раждат, всички българи ще берат срам и унижения с години напред. Ще им платят и глобата на УЕФА, въпреки че нямат никаква вина. Както и оня смотаняк, дето му трябвала магистрала за бизнеса. Трудов договор представили, ама и лев няма да платят за изродщините си.

kik

2019.10.18 | 18:10

11

Aidw sega i dvamata bliznaci ob6testveno polezen trud -6 meseca za po-sigurno i dvamata "RECIVIDISTI"

hdjs

2019.10.18 | 18:08

10

"Recividisti"- Cigani rasisti?

2019.10.18 | 17:38

9

Заплесвате се съда,за убийство,изнасилване и кражби скандално минимални присъди,а за хулиганство цели 5 години?! Оъдете го на обеществено полезен труд,млад е ще помогне някъде момчето.

боби

2019.10.18 | 17:32

7

Тези цигани ли са? Не говорят добре български, Единия от близнаците бил "ревицидист"отбелязват много аргументирано чиляците!! !! Искат да изиграят театро!!

2019.10.18 | 17:35

8

Шопи са. Така си говорят шопите.

Сотир

2019.10.18 | 17:11

6

Гниди!

ЕВРЕЙСКИ ОТПАДЪК

2019.10.18 | 16:52

5

КОМУНИСТИЧЕСКОТО ЦИОНИСТКО ПРАВИТЕЛСТВО НА ДИКТАТОРА СИКАДЖИЯ БОГ СЛЪНЦЕ ВЕЧЕ ЗАПОЧНА И РЕПРЕСИИ СРЕЩУ МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ ПРЯКО..ЦЕЛТА Е ЧИСТОКРЪВЕН БЪЛГАРИН НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ДА НЯМА..ЩЕ ЗАДМИНЕ И ДЯДО СИ КОЙТО Е УЧАСТВАЛ В ''НАРОДНИЯ СЪД '' И Е УБИВАЛ ЖЕНИ,ДЕЦА И ИНТЕЛИГЕНЦИЯ

2019.10.18 | 16:36

4

Значи този Цветан си е рецидивист, влязла в сила присъда, до съдебно производство, и като всички близнаци решават да се разменят, за да не влезе в затвора. Май ще излезе тарикатче. Ако зависи от мен бих го лишил от правото да стъпва на спортни мероприятия за цял живот. Само по този начин могат да бъдат отстранени от стадионите, вечните хулигани, наркомани, алкохолици и дилъри.

Фашизоида

2019.10.18 | 15:35

3

Заслужава някаква присъда. Чак затвор, не знам. По-скоро забрана за посещение на спортни събития за 5 години.

А новини.бг са писАли статията с г...а си:
"Брата-близнак на задържания, заяви пред журналисти, че е отишъл в Първо районно

бащата, брат му Димитър Гечев

момичто на задържания Цветан искат да дадат показания и казват, че Цветан е бил в дома им по време на мача. Самият Цветан пред СРС обяви, че е невинен, не се чувства виуновен, защото нее бил на мач. имам брат-близнак, който беше на мача. Даже нямах никаква представа, зас този футболен мач. Той обясни, че брат му е отишъл да си признае, но са го изгонили. Заедно с неговия защотник поТой поиска по-лека мярка.

От СРП настояха за най-тежката мярка, тъй като събраните до този момент доказателства сочат, че именно Цветан е извършвал непристойните действиоя по време на двубоя Б-А. Про се позовава на разпит на свидетели и на лицево разпознаване."

2019.10.18 | 15:28

2

Донесе гордост на родителите си.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини