Голяма част от съдийската колегия на ВСС разкритикува Лозан Панов

  • 16 октомври 2019 12:32

  • 711
  • 1
Голяма част от съдийската колегия на ВСС разкритикува Лозан Панов
© Булфото (архив)

Десет от 14-те членове на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет определиха като "недопустимо" обръщението на председателя на Върховния касационен съд Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет към съдебния състав, който трябва да се произнесе по искането на главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в да бъде възобновено делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман. Сред тях е и Боян Магдалинчев, който още вчера остро разкритикува Панов.

Преди ден Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет призова съдебния състав да се произнесе бързо по казуса заради продължаващото задържане на Джок Полфрийман в дома за чужденци в Бусманци. Ден по-късно австралиецът беше пуснат от там.

В призива към тримата върховни съдии и в позицията на Панов се твърди, че казусът е елементарен от правна гледна точка. В това съдебните кадровици виждат безпрецедентна и откровена намеса в работата на съдебния състав и недопустим опит за влияние.

Според тях призиви и внушения преди висящ пред съда спор нарушава независимостта на съда и говорят за сериозен дефицит у автора на усещането му за прекрачване на границата на законността и етичните норми.

Ние считаме, че не бива да се мълчи, когато съдии са поставени на колене пред председателя на ВКС, пишат десетимата членове на ВСС и настояват, но без да уточняват как, Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет да поеме своята отговорност, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Novini.bg
711 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ерни

2019.10.16 | 13:37

1

Тоя да връща апартамента и да го махат.

Добави коментар

Водещи новини