Един от "ало" измамниците във Ветово бил близък с убийците от Негован

  • 11 октомври 2019 13:22

  • 3752
  • 6
© Novini.bg

Задържахме 10 лица при акцията срещу телефонни измамници във Нова Загора, Ветово и Нови Хан. Това е третата разбита престъпна група за телефонни измами, заяви на брифинг директорът на ГДНП главен комисар Христо Терзийски, предаде репортер на Novini.bg.

"С цел разкриване на истината и престъпната дейност, по наблюдаваното досъдебно производство, бяха обединени още 6 досъдебни производства от различни точки в страната. По време на операцията се извършиха огледи и изземвания от 13 жилища и 12 автомобила. Иззети бяха и 50 телефона, над 30 СИМ карти, включително и румънски, газови пистолети, таблети, разписки, флашки, голяма парична сума и ценности. При претърсване на един адрес в кутия от боя беше намерена и тротилова пресовка и настърган тротил. На друг адрес бяха намерени 7000 лв. в чорап, скрит в дамска чанта", допълни говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева.

"В групата е имало въртачи - те звъняли на възрастни хора, мулета - събирали парите и организатори. Повечето са осъждани за телефонни измами и са били криминално проявени. Един от заловените е участвал и в кражби на авотмобили със заглушители", разкри още тя.

"Престъпниците са с нисък образователен статус и са били от етнос "бургуджии". С парите от измамите са купувани скъпи имоти, коли и мебели. Измамниците си харчели парите в нощни заведения и ресторанти. Събрани са доказателства за 6 измами – 3 в София и 3 в Стара Загора. Общата сума, която са прибрали от измамите е над 300 000 лева. Интересен е случаят на един от измамените в София. Той е бил изолиран от измамниците в столичен хотел, като пенсионерът е купил нов телефон и СИМ карта. Възрастният мъж е бил заблуден, че участва в тайна спецакция. Жертвата е изтеглил спестяванията си - 130 000 лв., и ги е оставял в различни части на София. Жертвите били наблюдавани постоянно. Мулето сам определял къде да се оставят парите - на места без камери. Членовете на групата често пътували до Румъния, от където провеждали разговорите", каза прокурор Милева.

"Един от мулетата е бил близък до убийците от случая в Негован. Няма данни за свързаност с убийството. Към наказателна отговорност са привлечени 8 лица, а на други са повдигнати обвинения за телефонни измами", допълни говорителят на Специализираната прокуратура.

От прокуратурата разкриха и подробности за убитата жена в столичния "Младост":

"Убитата е участвала в пирамиди – схеми от 2009-2012 г., в които е имало много излъгани. Убитата е взимала от потърпевши големи суми пари за борсова търговия. Жертвата е била изнудвана от потърпевши от нейни предишни действия. Извършва се аутопсия", каза по темата главен комисар Христо Терзийски.

"Жертвата е убита от организирана престъпна група", завърши ръководителят на отдел „Измами“ в ГДНП Златка Падинкова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3752 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
rbtrbrtb

2019.10.11 | 16:38

6

Тези няма ли някой да им хвърли една пресовка от 400 грама през терасата на тези "ало" измамници, да ги събират после от градинката на междублоковите пространства.

????

2019.10.11 | 15:41

5

А,от ДРУГИТЕ няма ли някой ЗАМЕСЕН в "Ало,Ваньо съм.....",Ало,Банов.......",Ало,..........?! НАРОДЕ????

Ало, седесарски измамници,

2019.10.11 | 15:15

4

докога ще управлявате, докато народът тръгне с коси и брадви да ви сваля? Слизайте или глави е падат, стига седесарски тоталитаризъм.

Георги

2019.10.11 | 14:12

3

Ако това е третата "разбита" група, ще кажете ли какво стана с предните две?

А дали е така?

2019.10.11 | 14:08

2

А казват още,че някои убийци на българския народ, държава и Родина пък били близки на Пацо Терасата.

tiq

2019.10.11 | 13:55

1

тия циганори от ветово палати построиха, от десетилетия крадат и са ало измамници, а тези тъпи ченгета сега открили топлата вода. предизборни чалъми. айсиктир

Добави коментар

Водещи новини