Потвърдиха ареста на мъжа, хвърлил заедно с баща си съсед в кладенец

  • 08 октомври 2019 13:15

  • 547
  • 0
Потвърдиха ареста на мъжа, хвърлил заедно с баща си съсед в кладенец
© Getty Images/Guliver

М.И., привлечен като обвиняем заедно с баща си затова, че през юли т. г. убили свой съсед от търговищкото село Давидово, хвърляйки го в кладенец, ще продължи да пребивава в ареста. Състав на Апелативния съд във Варна днес е потвърдил определение на Окръжния съд в Търговище, с което на 42-годишния обвиняем е било отказано изменение на мярката за неотклонение, съобщиха от институцията.

Синът и бащата са в ареста от 20 август. Още първите следствени действия установили, че 54-годишен мъж е бил убит на 20 юли, като е хвърлен жив в петметров кладенец. Според обвинението, убийството е било извършено през деня.

Тримата били в дългогодишни междусъседски конфликти, повечето от които били провокирани от убития. Тялото му е било намерено няколко дни след сигнал, подаден от близките му, припомнят от пресслужбата на Варненския апелативен съд.

Съставът на Апелативния съд е споделил основанията на първата съдебна инстанция за потвърждаване на постоянния арест на М.И. Събраните при разследването доказателства водят и този съд до обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което е привлечен.

Съдът отчита не само тежестта на престъпното деяние, което се наказва със затвор от 10 до 20 години, но и съдебното минало на М.И., осъждан четири пъти за различни престъпления.

Определението на Апелативния съд не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Novini.bg
547 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини