ВМРО с протест пред Съдебната палата срещу предсрочното освобождаване на Полфрийман 

  • 07 октомври 2019 09:17

  • 691
  • 3
© Novini.bg

ВМРО-БНД събра десетки на протест пред Съдебната палата срещу предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, предаде репортер на Novini.bg.

"Днес сме тук, за да покажем, че българският съд може да действа независимо, а не да взима решения под натиск на НПО-та", това заяви депутатът от ВМРО Александър Сиди.

"Българският хелзинкски комитет очевидно е основен казус по този случай. Тяхната експертиза беше основание на съдия Калпакчиев да вземе неадекватното решение за предсрочното освобождаване на Полфрийман. Калпкачиев беше и номиниран за “Човек на годината” по БХК. Надяваме се на едно справедливо решение. Надяваме се и Цацаров да  закрие тази неправителствена организация", допълни той.

“Двоен аршин е, ако съдът сметне днес този протест на ВМРО за политически натиск, а не експертизата на председателя на БХК”, завърши Сиди.

„Съдът не е на БХК“, „Искаме справедливост“, „Джок Полфрийман е опасен“, се чете на плакатите на протестиращите.

От ВМРО се заканиха, че ще протестират пред Съдебната палата, докато не излезе решението на съда за освобождаването на Полфрийман.

На протеста присъстваха и зам.-председателят на ВМРО, евродепутат и кандидат за кмет на София Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –, кандидатът за общински съветник Карлос Контрера и депутатът Юлиан Ангелов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
691 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.10.07 | 11:38

3

Популисти

Иван

2019.10.07 | 10:43

2

Браво ВМРО

2019.10.07 | 10:39

1

Паднаха ми в очите

Добави коментар

Водещи новини