От прокуратурата разкриха подробности за схемите на един от задържаните от ДАИ-Пловдив

  • 04 октомври 2019 11:30

  • 1567
  • 1
От прокуратурата разкриха подробности за схемите на един от задържаните от ДАИ-Пловдив
© Пловдив24

Трима от арестуваните по разследването за корупция и длъжностни престъпления в ДАИ-Пловдив остават в ареста. Това съобщиха от прокуратурата в града.

Временно изпълняващият длъжността началник на ДАИ-Пловдив Анна Генова е освободена от ареста. Във вторник ДАНС и прокуратурата влязоха в ДАИ-Пловдив и арестуваха седем души по подозрения в длъжностни престъпления.

На прицела на акцията е бил отделът за издаване на транспортни лицензи и разрешителни.

"Служители на ДАИ Пловдив са изнудвали собственици на различни транспортни дружества. Размерът на подкупа е в зависимост от големината на фирмата. Трима са задържани за подкуп с изнудване, това е бизнес мазохизъм. Налага се да молим пострадали дружества, които са убедени, че тези хора ще излязат на свобода и не искат да ни съдействат", заяви на брифинг окръжният прокурор Румен Попов, предаде Пловдив24.

"Установени са 12 недвижими имота на един от корумпираните служители, които той е давал под наем и са били на името на родителите му и безработния му брат. Съпругата му е извършвала брокерска дейност, без да има такива правомощия", разкри още Попов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1567 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Страшников

2019.10.04 | 12:45

1

Явно обществото е прогнило и страхливо, неспособно да се отърси от миналото и да поеме по нов път!

Добави коментар

Водещи новини