Прокуратурата в Разград подхвана смъртта на 11-месечното бебе

  • 02 октомври 2019 11:18

  • 1143
  • 2
Прокуратурата в Разград подхвана смъртта на 11-месечното бебе
© Pixabay

Окръжната прокуратура в Разград ръководи разследване за смъртта на 11-месечно бебе в лечебно заведение. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Окръжната прокуратура в Разград образува досъдебно производство по повод смъртта на дете в лечебно заведение в града. Постъпила е жалба от родителите на момченцето, родено през октомври 2018 г., към която са приложени медицински документи.

Според наблюдаващия прокурор налице са процесуални основания за образуване на производството за евентуално извършено престъпление по член 123, ал. 1 от Наказателния кодекс. По този текст се разследва причиняването на смърт по поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Разследването ще се извърши от следовател при Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура в Разград. Ще бъде изискана цялата медицинска документация от постъпването на детето в болничното заведение до смъртта му на 24 септември тази година, както и резултатите от аутопсията и вътрешната проверка в болницата и проверката на РЗИ – Разград по случая.

Предстоят разпити за всички медицински лица, участвали в лечението на детето.

След извършването на следствените действия и преценка на събраните материали ще бъде назначена комплексна съдебномедицинска експертиза, която трябва да установи причината за смъртта на момченцето.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1143 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Седесарите трябва да мрат,

2019.10.02 | 12:44

2

а не децата на България, ако има малко справедливост на тоя свят, но няма.

Седесарска немарливост и безхаберие,

2019.10.02 | 12:18

1

обаче в частните им клиники са внимателни, там падат парите, а не от държавните болници.

Добави коментар

Водещи новини