Заместник-директорът на Софийския затвор хвърли оставка

  • 20 септември 2019 19:51

  • 2946
  • 4
Заместник-директорът на Софийския затвор хвърли оставка
© Булфото (архив)

Заместник-директорът на Софийския затвор Десислав Трайков подаде оставка. Причината е изказване на Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в за системата на затворите и затвора в София. Това стана по време на брифинг в Министерството на правосъдието, даден от Трайков и министъра на правосъдието Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св..

Миналия месец Трайков подаде оставка от поста и.д. директор на Софийския затвор, като причината също беше изказване на Петков, насочено по думите му срещу него, във връзка със случая с Владимир Куйович, задържан с фалшива шофьорска книжка в нарушение на режима му в затворническото общежитие. Оставката беше приета от министър Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св..

Министърът на правосъдието Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. заяви днес, че до вторник ще се въздържи от коментар дали ще приеме оставката на Трайков. Той допълни, че очаква протест на синдикатите в защита на Трайков.

"Този път, обаче, ще откажа да се приеме вина без доказателства, само с твърдения. Първият път установих, че Трайков е спазил закона, но не е съобразил момента, в който е дал съгласие да се осъществи законовото право на Куйович да ползва отпуск на база на изработени от него работни дни", обясни Кирилов.

Той посочи, че е разговарял с Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, с който са се разбрали да проведат среща, като изрази надежда да представи доказателства за твърденията му. По темата с предсрочното освобождаване на осъдения за убийство Джок Полфрийман, Десислав Трайков заяви, че е представил на съда седем листа отрицателно становище за него, в което е изразил мнение, че не следва той да бъде освободен предсрочно.

Министър Кирилов обясни, че и пред двете съдебни инстанции ГДИН е дала отрицателно становище за освобождаването.

Министър Кирилов изрази лично мнение, като гражданин, че решението на Апелативния съд - София, е необосновано в настоящия момент по отношение на осъдения. Той подкрепи позицията на български парламентаристи, че в такива случаи решаващият съд би следвало да представи пред обществото задълбочено и в детайли своите мотиви. Правосъдният министър обясни, че ако Полфрийман извърши противоправно деяние, той следва да доизтърпи присъдата си. По думите му административните и съдебните актове следва да получат достоен дебат в обществото.

Последвайте канала на

БТА
2946 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.09.21 | 03:21

4

трябва да се съберем 200-300 души с бухалки , ножове и пистолети , без никой да знае кога и къде , да отидем ва обяд в парламента и да избием всички депутати заедно с НСО еничарите

Bay hancı carvula

2019.09.20 | 23:06

1

Eeeee gıza mu e pılen sas layna

2019.09.21 | 03:18

3

храната е в устата , лайната са в газъ

2019.09.21 | 03:17

2

да ви еб.а майката тъпи ненаситни чички , гербаджии ли сте комунисти ли сте , то май няма разлика , българите в чужбина ви мразим в червата, рано или късно върху главите ви ще се излее натрупаната агресия , която вияле създовате , пускате убийци ей така срещу рушвет, за престъпления за които се дава електрически стол или доживотна в нормалните държави вие ги пускате , ми да ви еб.ъ майката кирлива

Добави коментар

Водещи новини