Данаил Кирилов цени положителния сигнал Иван Гешев

  • 09 септември 2019 08:17

  • 488
  • 2
©

Аз имам доверие на българския съд. Аз апелирам да се доверим на съда. В първата петица в Европа сме по скорост на процес, заяви в Сутрешния блок на БНТ правосъдният министър Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св..

В системата на затворите следва да продължат оздравителните и дисциплиниращите процеси. Аз апелирам обществото да има търпение, коментира ситуацията с избягалите затворници министърът.

Има дефицит на обзорно-охранителен състав, но работим по въпроса, допълни Кирилов.

Единственият номиниран за поста главен прокурор Иван Гешев е положителен сигнал и аз лично ценя този сигнал. Така правосъдният министър коментира процедурата за избор на нов обвинител номер едно.

Кирилов смята, че процедурата за избора на нов главен прокурор следва изискванията на закона. Това, което за него е било положителна изненада, е единството и мнението на специалистите и съсловието в областта.

Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. е на мнение, че Иван Гешев получава широка обществена подкрепа, но според него зад протестите стоят определени интереси, които следват конюнктура.

Правосъдният министър отговори и на въпроса дали още държи на заканата си да хвърли оставка, ако мониторинговият доклад за България не отпадне. Мнението му е, че страната трябва да се мобилизира максимално в тази насока.
"Мобилизация и на административните структури, и на институциите, и на обществото. И ако не успеем, причините в голяма степен ще бъдат в България. Така че моята оставка е на масата, важното е да постигнем един положителен резултат", заяви Кирилов.

Последвайте канала на

Novini.bg
488 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
к

2019.09.09 | 13:15

2

Леле! По-положителен е само да върнете Татарчев.

Georgi

2019.09.09 | 09:49

1

положителен сигнал??? Това наричам аз лошо чувство за хумор. Единият некадърник хвали другия....

Добави коментар

Водещи новини