Спецсъдът остави в ареста ръководителя и един от участниците в групата за лихварство и изнудване

  • 05 септември 2019 11:00

  • 813
  • 0
Спецсъдът остави в ареста ръководителя и един от участниците в групата за лихварство и изнудване
© Getty Images/Guliver (архив)

Специализираният наказателен съд остави в ареста ръководителя и един от участниците в групата за лихварство и изнудване. Това съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

На 4 септември 2019 г. Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение на двамата обвинени за участие в организирана престъпна група за лихварство, изнудване и разпространение на наркотици в столичния квартал „Христо Ботев“, за които обвинението поиска „Задържане под стража“.

Съдът прие, че са налице достатъчно доказателства, за да се предположи, че ръководителят на групата и неговият брат са извършили престъпленията, за които са обвинени, както и че могат да извършат нови престъпления. В това число – да повлияят на на хода на разследването.

Четиримата участници в престъпното сдружение бяха задържани на 2 септември.

2019 г. при мащабни съвместни действия на Специализираната прокуратура и ГДБОП. Събраните доказателства сочат, че от началото на 2016 г. те са предоставяли парични заеми срещу високи лихви, като в случай на ненавременно погасяване на задължението, лихвите са били умножавани.

Онези длъжници, за които връщането на заема е ставало непосилно, са били заплашвани (в т.ч. техните семейства) и физически малтретирани. Освен това, участниците в групата са разпространявали наркотици в различни райони на столицата.

Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да се обжалва.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
813 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини